Zitat:
Zitat von atamoguz
TRT ´nin Kürce yayinlari hakkinda bir takim gerizekalilar aman ne olacak canim Almanya´dada Türkce yayinlar var falan diye fikir beyan etmislerdir..Lütfen sapla samani karistirmayalim..Almanyadaki Türkce televizyon kanallari ve yayinlari özel sektör yolyuyla insanlarimiza hizmet vermektedir..Alman devletinin Türkce yayinlari konusunda hizmeti yoktur..Ayrica olmus olsa bile Almanya´daki Türk varligi Almanya´nin ulusal birlik ve bütünlügü acisindan bir tehdit unsuru olusturmamaktadir..Türkiyede egitim,ögretim dili Türkcedir..Kisiler özel hayatinda ana dillerini kullanabilir,ancak resmiyetteki dil Türkcedir.Bu durum bir Devletin bütünlügü acisndan önemlidir..Yoksa her farkli kökene ait insanlar kendi dillerinde egitim ,ögretim ,basin yayin isterlerse 40 küsür parcaya bölünürüz..Amerikada 6o küsür Millet yasiyor..resmi dil Ingilizcedir..Kimse kalkipda kendi dilinde resmi hizmet talep etmez,edemez etsede red görür..Bugün Kürtc TRT´de hizmet verirsen,yarin Kütce resmi egitim ister ertesi günde resmi TOPRAK isterler..Acin gözünüzü ey Gafiller..
|
Wir sollten nach vorne gucken und uns nicht von Rattenfängern beeinflussen lassen. Ständig irgendwelche Feindbilder aufrecht zu erhalten, bringt niemandem was.