evet
her nefs ölümü tadacak.
ölümün ürkütücü bir yok olup gidi$ oldugunu hicbir zaman dü$ünmedim. ahiretten kabir azabindan cübbeli hocani vaizleriyle beni imana getirmeye cali$an cevreme herdefasinda "kac kere gidip geldiniz?" diye sormak zorunda kaldim, onlarda beni imansiz görmekle yetindiler.
alpicigim, hicbirimiz gitmedik daha, gidincede bu dünyaya ayni kalipta geri dönü$ü yok!
bir yandan tanriya teslimiyetin etiketi önemli degil diyorsun, diger yandan insanlarin tanriya teslimiyetinin senin inancin dogrultusunda $ekil almasini istiyorsun!
her insanin hayatinda bo$luga dü$tügü, bunalimlara girdigi olur. olmadi diyen yalan söyler. hayatin zorluklari ceza degil güclenmek icin ödüldür. ben bu ödüllerden kolleksyon bile yaptim :-)
gelip gecici piskolojilerin etkisiyle degil, selimiyetle dü$ünmek lazim.
ama melankolik durumlar kronik duruma gelirse, tedavisi gerekir.
aile ici veya dostlar arasi sevgi baglarinin ara sira depremlerle zedelendigine inanmam, saglamsa dahada güclenir.
ben inananlari benim gibi inanmaya davet etmiyorum, böyle bir misyonum yok. basit sorulara sacma sapan cevaplar vermenizi yadirgiyorum, özellikle kuran hakkinda.
ben hicbirinizin kurani yeterince bilmedigine tanimadigina kanaat getirdim. yoksa coktan agzimin payini verir, küfürlere, nickimi sildirtmeye ve tehditlere ihtiyaciniz kalmazdi.
bu durumda $ahsen seni kastetmiyorum.
|