Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 10.03.2008, 20:34
Benutzerbild von aysenisahoca
aysenisahoca aysenisahoca ist offline
Neuer Benutzer

Standard Soyunan soyunana

TARIK IŞIK

UŞAK - Başbakan Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak"a düzenlenen harekâtın ABD"nin isteğiyle erken bittiği yolundaki iddialara, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt"la aynı dili kullanarak yanıt verdi: İspatlayın, siyaset elbisemi çıkarırım."
Büyükanıt, sınır ötesi operasyonun sonuçları hakkında gazetecilere brifing verirken, "Operasyonun ABD"nin isteğiyle bitirildiği iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna muhatap kalmıştı. "ABD çık dedi Türkiye çıktı" eleştirisinin haksız olduğunu belirten Büyükanıt, "Bunu söyleyenler bu iddialarını ispat ederlerse ben bu üniformayı çıkarırım" demişti.
Dün Uşak"taki Atatürk Spor Salonu"nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan"ın gündeminde de Kuzey Irak"a yapılan sınır ötesi harekât vardı. Erdoğan, şunları söyledi:
Hıyanet etmeyiz: Kara harekatı gerçekleştikten sonra bakıyorsunuz biri çıkıyor, "Efendim burada daha fazla kalmamız lazım", öbürü çıkıyor "Bizi bundan haberdar etmeniz lazım" diyor. Bir sınır operasyonu yapılıyor ve bu operasyon yapılırken konuyla ilgili, "ABD talimat verdi, ona göre yapıldı veya yapılmadı, çekilin talimatı gelmesi üzerine" deniyor. Neyi biliyorsunuz da bunu söylüyorsunuz. Kaldı ki biz milletimizden aldığımız emanete asla hıyanet edemeyiz. Bu iktidar, hiçbir yerden emir alarak, bu adımları atmamıştır asla. Mücadeleye gölge: Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm komuta kademesinden tutunuz, erine kadar vermiş olduğu bu başarılı mücadeleyi nasıl gölgelemeye gayret edersiniz? Bir buçuk metre karda, 7 bin rakımda, bizim yavrularımız, komuta kademesiyle böyle bir sınır ötesi operasyonu yapıyor. Bunun kararını vermişiz ve ordumuz oradan tekrar geri dönmüş.
Paşam iddialı konuştu: Hiç kimse, askerimiz üstünden siyaset yapmasın. Söylenecek bir şey varsa, bize söyleyin. Bizim verdiğimiz cevaplara inanmıyorsun, Genelkurmay Başkanı açıklama yapıyor, inanmıyorsun. Kime inanıyorsun ya? Paşam dedi ki, "Ben bu elbiseyi çıkarırım." Bu kadar iddialı konuştu. Bakınız aynı şeyi değişik versiyonda da ben kullanıyorum. Bu açıklamaların dışında kimse bizi ABD"den talimat alan olarak değerlendiremez. Biz de siyaset elbisesini çıkarırız. Bu kadar iddialı konuşuyorum. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Bu iddiayı yerine getiren siyasetçiler, bu iddiayı ispatlamadıkça bu ülkede nasıl dolaşacaklar ben onu soruyorum