Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 10.03.2008, 20:34
Benutzerbild von aysenisahoca
aysenisahoca aysenisahoca ist offline
Neuer Benutzer

Standard "Kadınlar Günü" öğüdü: En az üç çocuk ya

"Kadınlar Günü" öğüdü: En az üç çocuk yapın

Başbakan Tayyip Erdoğan, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla yapılan toplantıda, kadınlara çok çocuk doğurmalarını tavsiye etti. "Türk milletinin kökünün kazınmak istendiğini" ileri süren Erdoğan "Nüfumuzun azalmamasını istiyorsanız, bir ailenin üç çocuğu olması lazım" dedi.
Erdoğan, dün Uşak"taki Atatürk Kültür Merkezi"nde Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen toplantıda tamamına yakını türbanlı olan AKP"li kadınlara şöyle seslendi:
"Dün (önceki gün) akşam bir televizyon kanalında "şartlı nakil transferi" ile ilgili eleştiri yapıyorlar. Neymiş? Bu doğumu teşvik içinmiş. Batı şu anda ağlıyor. Biz de incelettik, böyle gidersek 2030"da Türkiye"nin nüfusu maalesef yaşlı hale gelecek. Sevgili hanım kardeşlerim, bir başbakan, dertli bir kardeşiniz olarak konuşuyorum. Bu tuzağa asla gelmeyeceğiz. Biz bu genç nüfusumuzu aynen korumalıyız. Bunlar ne yapmak istiyor? Bunlar Türk milletinin kökünü kazımak istiyor. Eğer nüfusumuzun azalmamasını istiyorsanız, bir ailenin üç tane çocuğu olması lazım. Takdir sizindir, ayrı mesele. Ama nüfusun korunması açısından bir gerçek, benim dört tane çocuğum var, keşke daha fazla olsaydı. Zengin bir ailenin çocuğu olarak doğmadım. Simit, su, şeker sattım. Her çocuk, bereketi ile geldi. Bu bakımdan kimisi kendine göre bahane uydurabilir."