"onlar" kim ?...sanki uzaylilarla
bir gezegende hapsolmu$sun gibi yazmissin.
Ama o senin görüsün tabiiki.
Ben diyorum..multikulti ve integrasyon bir hayaldir. Yabanci olarak ezikligini "sayet öyle birsey yasiyorsa" allandira ballandira acikca yasamayi ne kadar da cok seviyoruz.
Hani hersey alin yazisi hani hersey kaderdi??
Her insan kendi kaderini biraz da kendi cizmelidir.Baskasi degil.
Ayrica
Türkiyede, baska hicbiryerde olamayacindan cok türk olabilirsin.Ama bu 3-4 hafta icerisinde ulasilabilecek bir konfor degil.O kadar da beles degil yani..avrupanin sanilan rahatligini hemen türkiyedeki günesin altinda bulabilmeye calismak.
Ki ben sahsen ülkemdeki yasam standardini avrupanin hicbiryerinde henüz yasayamadim.Ihtiyacim olan herseyimin varolmasina ragmen.Ama yine de mutluyum ve sükür ediyorum..aglamiyorum.
Cesaret! -1-
Ilk kusaktaki medeni cesaretin 10/1 yok ne ikincide nede ücüncü kusakta. Köyden cik..yesilköyde ucaga bin..bu bile madalyaliktir benim gözümde.
Cesaret -2-
Burada da, toplum ve sosyal özgürlükler, haklar ve sinirlar cercevesi icersinde de hala istedigin gibi yasayamiyorsan eger..hayatta birtakim degisiklikler yapmanin zamani gelmistir. Mesela bir egitim almak, daha iyi is bulma sansini artirici atilimlarda bulunmak, calismak, Kanadaya iltica etmek,kesin dönüs yapmak, bence bunlarin hepsi..aglayip sizlamaktan iyidir. Iyi is bulmak bir alman icin , bir amerikali icin de kolay degil!..iyi is ve mutlulugu ve huzuru haftaya, ya da gelecek ay bulacagimizin da bir garantisi yok..thats life!
--------------------------------------------
|