Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 27.10.2007, 02:12
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard :2:

Beni İslamın dışında var olan dinleri araştırmayı iten Tuhaf ve radikal İslamcılar oldu bu sayfalarda. Ben din sayfasına bile bakan bir kişi değilimdim burada genellikle politika sayfasının bir müdavimiydim. Bu sayfalara katılanları hiç bir konuda ciddiye bile almazdım. Çünkü kayıp bir zamandı benim için.

Lakin okuduklarım bu sayfalardaki tüm yazılar bir insanın insan olabilmesinin tüm özgür yollarını hem yasaklıyor, hemde buna izin vermediği gibi birde alabildiğince hem görünen hem de görünmeyen yazı dili ile hakaretler, aşağılamalar içermekteydi.

Oturdum bir ksç yıl Kuran nedir, İslam nedir, Müslümanlık nedir, bu çevre ve zümre bu kendilerinin dışında olan çevreye neden bu kadar büyük kin beslemekte ve düşman olmamaktadır diye araştırma yaptım. Çünkü bu sorun bir sosyal sorun hem kendisini yok eden, hem karşı tarafı (eğer varsa bir karşı taraf.) yok etmeye, sindirmeye çalışan radikal bir kesim neden bu tür bir öfke ile vardır ve varlar sosyal sorunu irdeledim.

Sonuçta Tevratın 5700 yıl önce Musevi kavimi için düzenlenmiş yasalarını Kuranın içinde neredeyse birebir alınmış halini buldum. Bir başka şeyi daha buldum İslami arabi kesim bunun fark edilmemesi içim büt
n gücü ile Musevi düşmanlığını oluşturduğunu ve Arabi şovanizmi yaratarak anti Musevi dinsel ırkçılığını yarattığını buldum.