Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 15.09.2007, 03:43
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Genel olarak doğru açıklamaya çalıştık,

ların.

Lakin bilemiyorum Ruha inanıyor musun? yada şöyle sorayım Tanrıya ve ölüm ötesi yaşama inanıyor musun.?

Ben, hem Tanrıya, hem Ruha ve hem de ölüm ötesi yaşamın varlığına, salt saf ve temiz olan Ruhun varlığına ve onun bir enerji olduğu için ölümsüzlüğüne hem inanan, hem de bilen bir kişiyim. En azından bunu kendim için savunuyorum, bir başkasını illaki bu böyle diye zorla ikna etme denilen bir takıntım da yok.

Biraz daha açarsam Ruhta cinsellik yoktur, hem bu dünyada ki yaşamında olsun, hem bu yaşamından sonraki gideceği yerde olsun, cinselliği bulunmaz ruhun. Yani ne kadın, nede erkektir ruh. Cinsel organları yoktur.

Cinsellik yalnızca öz olarak üreme için ölümlü fizikte bulunur. Ölüm gerçekleşince cinsellikte biter.

Ahiret yada değişik bir boyut vs gidilecek yeri olan ruhun o yer geldiği yerdirde aslında, yanında orada ürettiği bebekleri ile falan gelmedi buraya, kendisi bir bebek fiziğine yada bünyesine girdi. Aslında bu konular ile ilgili oldukça doyurucu çeşitli dinlerin yazılı bilgi açıklamalarıda binlerce yıldır var. Fakat insanlar bu konuların içerikleri ile pek uğraşmıyorlar, okuyanlar genellikle din kitaplarını ki bunu İslamcılar için vurguluyorum bir değişmez Anayasa kitabı gibi saplantı halinde içeriğini bile tam anlamı ile okumadan sahip çıkarak diğer dinlerin binlerce yıldan süzülüp gelen bilgilerinden kendilerini soyutlayıp saçma sapan şeylerde bütünleşip kalıyorlar.

İnsanlar ilk önce Tanrıdan korkmamayı ve onu gerçek bir dostu ve arkadaşı gibi sevebilmeyi öğrenmelidir. Tanrı öç alan, sadist, işkenceci vs olan bir yaratıcı güç değildir. Tam tersi sınırsız bir sevgi ve şefkattir. Şiddetin her türlüsü yasaktır insanlığa ve bu yasağıda koyan sevgili Tanrıdır.

Ahirette cinsellik kavramı yoktur, hiç bir ruhta cinsel bir enerjide yoktur, çünkü böyle bir ne üremeye nede haz alma denilen bir şeye ruhun ihtiyacı yoktur. Ruh bu hazların çok üzerinde bir mükemmeliğe sahiptir.

Dinlerin için bazı temel doğruların dışında kiler. Sadece din, kültürdür ve zamana çağa görede değişir o kültürler.

( bu sayfaların tadı oldukça kaçtı, artık uzun bir süre katılmayacağım.)