Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 13.08.2007, 14:15
unknown

Standard roman

Su haline bak, ne olmus sana böyle, ne hale gelmissin.
Cok heyecanlanmissin, cocuk gibi davraniyorsun, cit desem agliyacaksin. rezil etme kendini diyecegim ama, oralari coktan asmis bir durumdasin, ve bunun farkinda oldugundan dolayi bukadar hircinlasiyorsun herhalde.
Herseyi tartisirim diyorsun, ama bir tek basit soruma cevap verene kadar aklini kaybetmissin.
seni anlamak icin pisikolog olmak gerek degil, roman, durum ortada, izin ver aydinlatayim yine:
biz aslinda tartismaya baslamadik bile, dedigim gibi tek bir soru sordum simdiye kadar: "dinin, amacin ne?" diye. sen se sayfalarca benim sana yazdiklarimla hic ama hic alakasi olmayan iftiralar attin, kacamakliklar yaptin.
ben nereye yazdim "allah benim, kitap benim" diye, nerede iddia ettim müslümanlarin kusursuz oldugunu? ne alakasi var?
ben seni hic olmasza biraz bilgili insan olarak tanimistim , gercekten tartisirim belki diyordum, ama yanilmisim, sen rebellyell den de cahil ciktin...

sen "insan dinleri tartışması için bir dine mensup mu olmalıdır!!!" diye sormussun,
hayir herkez herseyi tartisabilir, elbet. eminim bazi cöpcüler ucak kullanmasini tartisiyorlardir ama ne kadar da pilotluk hakkinda kitap okusalar, ucagi gercekten kullanmasini bilmezler, öyle degilmi?

sen bunu anlamamissindir yine, dur bir örnek vereyim sana:
ben bir pilotum, yillardir ucak kullaniyorum, birden sen geliyorsun, küstahca, "yok sen ucagi yanlis kullaniyorsun, cünku bak surada su adam su seyleri pilotlar hakkinda yazmis, onun icin ben senden daha iyi kullaniyorum" diyorsun bana.
ben de sana elbette ilk soru olarak hangi ucagi kullaniyrsun, pilot olarak tecrübenin var mi diye soruyorum. sen birden basliyorsun aglamaya, iftiralar atmaya ve bu basit sorulara cevap verene kadar kafayi yiyorsun. sonunda da cikiyor ki sen pilot degilmissin - tek cesitli pilotlarin (ve pilot olduklarini iddia eden cöpcülerin) kitaplarini okurmussun.

teori güzel birsey, roman, ama bir konuyu tam anlamak icin, yasaman lazim, tecrübe kazanman lazim ve tecrübeli bir insan tecrübesiz bir insanla tartismaya kalkarsa, konuya degisik yönden yaklasmasini gerektirir.
aksi halde tecrübeli insan A"yi anlatirken, tecrübesiz insan D"den E"ye, F"den H"ya kacar (tam senin yaptigin gibi, iste), hic bir sonuca varilmaz. o nedenle sordum sorumu.
anladinmi? ispat et! alakali, mantikli bir cevab yaz bu sefer!

yine de kutlarim, bu kadarini basarabildik, sonunda cevabi verebildin. dinin yok demek. pekala, simdi söyle bana
sen genelde allah"in veya tanrinin var olduguna inaniyormusun?

Not: cok iddialisin su eski nick meselesinde, baya bir bilgilerin var herhalde benim hakkimda. yaniliyorsun, ama cekinme roman, yaz buraya, kimim ben?