Görmedigime inanmam mantigi
Görmedigime inanmam mantigi
Akil her eserin bir üstasi vardir, Käinatin da bir sanatkari olmali” hükmünü verirken; Nakil “O sanatkar zat Allah`tir.derken; Göz $a$kinlik icinde “nerede, ben göremiyorum” diye sizlaniyorsa..Hangisine inanacagiz ? Benzeri hayvanlarda da bulunan gözemi, yoksa insani diger varliklardan üstün kilan aklami? i$te konunun can alici noktasi burda , insan gözüyle deyil akliyle düsünerek karar vermelidir!!..
Görmek ve inanmak konusunda ce$it cesit fikirler ileri süren akildir …O Zaman akil kendini inkar etmekle i$e baslamalidir …Görmeyi inanmanin ön $arti olarak ileri sürenler, inanci ya kavramis degillerdir yada anlamak istememektedirler..Cünkü, insan görmedigine inanan tek varliktir…. Iman görülenin degil görülmeyenin varligini kabul etmektir,ancak o zaman bir kiymet ifade eder..Güne$i gösterip “ Sen bunun varligina inaniyormusun ?diye sormanin inancla ne baglantisi olabilirki?Günesi gösterip bunun bir üstasi bir yaraticisi var demek inanc kavramina girer….Inancsa Aklin ulasabilecegi en üst seviyedir..Bu isi sirf akle birakanlar isin altindan cikamamalari normaldir…En dogru yol akillan nakli birlestirerek,hedefe varmaktir
Bismillah…
´Basini ne yana cevirirsen, Allah´in vechini görürsün´K.K. Bakara 115
Atoma bak onu gör
yildizlira onu sor
eger göremiyorsan
bilki,sendeki akil kör
Ey Labuartuarlarda hava atmaya kalkan akil !
söyle bana yoktan birseymi buldun!
Bahcemdeki bir avuc topragi;
senden daha vefakar gördüm!
En büyük evrim;
batildan arinip Hakki bulmaktir;
Zerrelerden hisse kapip, maddeye tapmamaktir;
göz kendini aynasiz göremezken,
görmüyorum demek,sacmalaktir.
|