BENIM SORUNUM SAHTE DEMOKRATLARLA..
Benim demokrasiyle icsel veya dissal herhangi bir sorunum olmaz ve olamaz. Benim sorunum görünürde demokrat, gercekte totaliter ve militarist insanlarladir.
Gördügüm kadariyla beni ve bazi arkadaslari yazi dilimizden dolayi elestirirken, bizim o yazilari kimlere cevap olarak verdigimizi es gecmektesin. Biz herkese anlayacagi dilden cevap vermekteyiz. Karsindaki gece gündüz, yatip kalkip, utanmadan sikilmadan bu millete ve degerlerine sürekli hakaret kusuyorsa, bizimde ona anlayacagi dilden cevap verebilme hakkimiz olsa gerek.
Biz kimseye tepeden bakamayiz, kin kusamayiz, ön yargili olamayiz, cünkü biz yaratilani severiz yaratandan ötürü.
Ben öyle senin gibi fazla laf salatasi yapip detaylara bogulma niyetinde degilim.
Sen gec kemalistligi, Atatürkcülügü, Islam ideolojisini falan. Bu degerleri politikaya alet etme. Acik ve net konusuyorum.
Biz Türkiyede, batida oldugu gibi evrensel anlamda demokrasi istiyoruz.
Millet iradesinin önüne ipotek konulmadigi, halkin ve degerlerinin kücük görülüp horlanmadigi, cogunlugun azinliga tahakküm edilmedigi, bir kisi dahi olsa azinligin hak ve hukukunun güvence altina alindigi, atanmislarin degil secilmislerin sözünün gectigi bir demokrasi istiyoruz.
Dünyanin, bu anlamda gelismis demokrasiye sahip hic bir ülkesinde, siz yüzde 47 oy aldiniz, dolayisiyla karsinizda yüzde 53 lük bir kitle var gibi bir anlayis olamaz.
Bu mantikla harekete edecek olursak ABD baskani Bushun su an o koltukta oturmamasi gerekiyor, cünkü onun karsisindada yüzde 50 lik bir kitle var. Ama kimse onun baskanliginin mesruiyetini tartismiyor. Bu konuda örnekler cogaltilabilir, dolayisiyla bizim 367 Sabih gibi bu tür ucuk kacik ucube fikirlere kafa yoracagina, bu ülkeye gercek demokrasinin yerlesmesi icin kafa yor.
Demekki neymis, sorun demokrasiyle degil sahte demokratlarlaymis, hadi bakim..
|