Önceki gün yabancı ajanslardan ilginç bir fotoğraf düştü. Fotoğrafta bir metro istasyonuna inen merdivenlerde duran bir araba gözüküyordu.
Habere göre de kadın, bir garaj girişi sanarak arabayı metro merdivenlerinden aşağıya sürüvermişti.
Bu haber bana ünlü komedyen Henny Youngman’in anlattığı bir olayı hatırlattı. Youngman’in sahnede anlattığı olaya göre, bir gün karısı telefonla arar onu ve ‘arabanın içinden arıyorum’ der.
Youngman de ‘Peki araba nerede’ diye sorar. Karısı da ‘Misafir odasının ortasında duruyor’ cevabını verir.
İşte tam o anda hiçbir erkeğin yapmaması gerekeni yapar Youngman ve karısına rasyonel bir soru yöneltir: ‘Peki, araba misafir salonuna nasıl girdi.’
Karısı ise bir dakika sektirmeden gayet normal bir ifade ile ‘Gayet basit, evin kapısından girdim, mutfaktan bir sağ yaptım, çocuk odasının oradan ise bir sol yapıverdim ve kendimi misafir salonunun ortasında buluverdim’ demiş.
Kadınların araba kullanma ve yön sorunları üzerine kafa patlatarak neredeyse bir ömür tükettim ben. Ama hâlâ daha gizemi çözebilmiş değilim.
Bence kadınların iyi araba kullanamamaları ve yön bulamamalarıyla, çantalarının içinde aradıkları hiçbir şeyi bulamamaları arasında direkt ve derin bir bağlantı var.
Ama bu hipotezimi de ispat edecek bir mantıksal açıklama formüle edemedim henüz. Üzerinde çalışıyorum. Bunu inşallah yakında başaracağım.
Türkiye’de şu anda çok tehlikeli bir gelişme var. Tüm siyasi partiler daha fazla kadını siyasete sokmak için yarışıyorlar.
Bazı liderlere bunun Türkiye’nin sonunu getirebileceğini söyledim. Çünkü bu ülke, kendisine yeni bir rota çizmek istiyor. Bu kadar fazla kadın siyasetçisi olan bir ülkenin doğru rotada yürüyebilmesi imkansızdır. Kaos çıkar.
Özetle, şunu söylemek istiyorum; hayatın her dalında olduğu gibi siyasette de fazla sayıda kadının bir arada bulunması kısa yoldan felaket anlamına gelir.
Serdar TURGUT
Iste hayatin Gerceklerine Rasyonel Bakabilen modern bir Insan
Üstelik de komunist

)