Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 18.05.2007, 18:43
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ayrıca o bahsi geçen metnin yazarı,

bayan hakkında internette herhangi bir varlığına rastlamadım. Sürrealist birisi galiba!!! Belki vardır böyle birisi ama ben rastlamadım. Nazımın bir Kadir gecesine katıldığının yazının metnini yazan erkek bir yazarında varlığına rastlayamadım.

Önce bir konuya açıklık getirmek gerekir. Nazım kendi döneminin, kendi çağının insanı olarak yaşadı ve öldü. Ama, yazım gücü, düşünceleri ve insan sevgisi çağını aşan bir insandı. Ve o dönem bireysel özgürlükler dünya genelinde bu günkü gibi savunulabilen ve sahip çıkılanabilen bir dönem değildi. Bu gün dünya bu konuda çok büyük bir aşama geçirdi, dünya çok değişti. O Nazım bu gün günü birlik camiye gitse veya başka dinlerin ibadet hanelerine gitse emin olun hiç bir kimseyi rahatsız etmez.

Ama, o dönem ederdi. Ve gidip, gitmediği Sürrealist yazarlar ile küçücük metin olarak illaki gitmiştir diye Dinci, yada Dindar!? sitelerde hangi amaç ile kullanılmak için bırakıldığını en aptal ve gerizekalı bir Tanrı kulu bile bilir.

Benim açımdan bir insan her şeye inanma ve inanmama özgürlüğüne sahiptir. İnanç olayı kişiseldir ve bireysel bir haktır.

İşte bu noktada ucuz malzeme yapmaya kalkan dinci yobazlar yobazlıklarını, ahlak, adab ve ölçü,seviye vbeya seviyesizliklerini hemen belli ederler.

Kimi rahatsız eder veye onurlandırır ki Camilere gidip gitmemesi, Süleymaniye camisini de anlatan o muhteşem şiirlerin şairin varlığı???

Ve o Nazım Kuranıda Orjinal dili ile okumuştur.