Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 30.04.2007, 23:39
Benutzerbild von 1insanol
1insanol 1insanol ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard Rüya gerçekleşirse!

Türkiye yılda petrole: 12 milyar dolar. Doğalgaza: 8 milyar dolar. Toplam: 20 milyar dolar ödüyor. Dışa gidiyor paralar. Bu “suyla çalışan pil” hayatımıza girdiği zaman Türkiye’nin yılda 20 milyar dolar ödediği enerji faturası 2 milyar dolara inecek. Dünya da kurtulacak. Çevre kirliliği bitecek. Küresel ısınma son bulacak. Anlayamadım. Dünya niçin kör? Niçin sağır? Niçin uykuda?
Vestel şirketi açıkladı: Petrolün... Doğalgazın... Kömürün... Termik santrallerin... Barajların.... Nükleer santrallerin... Pabucu dama atılıyor.
Petrolün, doğalgazın, kömürün yerini su enerjisi alıyor. Bizim Karadeniz Bölgesi’nin suları ile Toros Dağları’nın güneşi birleşiyor; evleri havayla, suyla aydınlatacak… Verilen bilgiye göre, bir Türk fabrikasında Türk mühendisler ve buluş adamları bir teknolojik devrim yapmış, hidrojenle çalışan bir yakıt pili geliştirmişlerdi. Bu pil, şu anda 12 bin 500 dolara satılabiliyordu fakat aynı pil 2008 yılında suyla çalışır hale gelecek; o zaman, evlerde ısınmak için ödediğimiz ısınma faturası 100 YTL’den 10 YTL’ye inecekti. Fabrikalar da yüzde 90 daha ucuz enerjiyle çalışacaktı.

Eğer “pili suyla çalıştıran” bir devrim gerçekleşmişse ve sahiden de enerjiye harcanan faturayı yüzde 90 ucuzlatabiliyorsa, düşünmesi bile insanın aklını uçurabilir.
Türkiye yılda petrole: 12 milyar dolar. Doğalgaza: 8 milyar dolar. Toplam: 20 milyar dolar. Ödüyor. Dışa gidiyor paralar. Bu “suyla çalışan pil” hayatımıza girdiği zaman Türkiye’nin yılda 20 milyar dolar ödediği enerji faturası 2 milyar dolara inecek. Ve kendi suyumuzla bunu karşılayacağımız için 2 milyar dolarımız da içeride kalacak.
Dünya da kurtulacak. Çevre kirliliği bitecek. Küresel ısınma son bulacak. ABD ile Çin’in, Japonya ile AB’nin yüksek sanayileşmeden dolayı çok miktarda tüketmek zorunda kaldıkları; petrol-kömür-nükleer enerji gibi kirleticilerin olumsuz etkisi de ortadan kalkacak. Anlayamadım. Dünya niçin kör? Niçin sağır? Niçin uykuda?

Böyle bir buluş karşısında bütün dünyanın ayağa kalkması gerekirdi. Dün dünya basınını taradım, tek bir haber bile koymamışlardı. Tanıdığım ve bilgilerine güvendiğim 4 enerji profesörü ile konuştum, “Bu rüyayı biz yorumlayamayız” diye dudak büktüler. Ben yine de umutluyum. Rüya bir gerçekleşse!
29.4.2007 / NECATİ DOĞRU / VATAN..

--------------------------------------------------

Sevgili Necati buyuruyorki:
}Böyle bir buluş karşısında bütün dünyanın ayağa kalkması gerekirdi}

ah be Necati bilmiyormusun O dahi buluslar basörtüsüne carpti...

80 yildir bir wc kagitina imza atamayan Proflarimiz(!)ayaga kalkti:-)

Bati
suyla enerji üretme ugraslarina yillardir milyarlar aktarildigi malumumuzdur.bunun bir rüya olmadigida malumumuz...Mühendislerimizin hidrojen pili üretmelerine sesiz kalindigini kimse sanmasin...Son günlerde suyu bulandiran cevrelere karsi MÜHENDISLERIMIZI KORUMALIYIZ!! Umarim bir kazaya kurban gitmezler.