Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 04.03.2007, 21:30
unknown

Standard o.T.

EN"ÂM SÛRESİ
(66) O (Kur"an) hak olduğu halde kavmin onu yalanladı. de ki: "Ben size vekil (sizden sorumlu) değilim."

A"RÂF SÛRESİ
(188) de ki: "Allah dilemedikçe ben kendime bir zarar verme ve bir fayda sağlama gücüne sahip değilim. Eğer ben gaybı biliyor olsaydım daha çok hayır elde etmek isterdim ve bana kötülük dokunmazdı. Ben inanan bir kavim için sadece bir uyarıcı ve bir müjdeciyim."

de ki: "Allah dilemedikçe, ben kendime bile ne bir zarar, ne de fayda verme gücüne sahibim. Her milletin bir eceli vardır. Onların eceli geldi mi, ne bir an geri kalabilirler ne de öne geçebilirler."
YÛNUS SÛRESİ
(41) Eğer onlar seni yalanlarlarsa, de ki: "Benim işim bana aittir; sizin işiniz de size. Siz benim yaptığımdan uzaksınız; ben de sizin yapmakta olduğunuz şeylerden uzağım (sorumlu değilim)."

YÛNUS SÛRESİ
(20) "Ona (peygambere) Rabbinden bir mucize indirilse ya!" diyorlar. de ki: "Gayb ancak Allah"ındır. Bekleyin, şüphesiz ben de sizinle birlikte bekleyenlerdenim!"

YÛNUS SÛRESİ
(108) de ki: "Ey insanlar, size Rabbinizden gerçek (Kur"an) gelmiştir. Artık kim doğru yola girerse ancak kendisi için girer. Kim de saparsa ancak kendi aleyhine sapar. Ben sizden sorumlu değilim."

ZÜMER SÛRESİ
(44) de ki: "Şefaat tümüyle Allah"a aittir. Göklerin ve yerin hükümranlığı O"nundur. Sonra yalnız O"na döndürüleceksiniz."