SON GÜNLERDE ÜLKEMİZ ÜZERİNE OYNAN
OYUNLARLA ILGILI BIR YORUMDAN ALINTIDIR!!
DAYANIŞMA..? / EMPATİ..?
Bir kaç gündür gönderdiğim yazılarda Ermeni cemaati ile ilgili tek söz yazmadım, sadece "HEPSİ (sonradan) ERMENİ" olanlardan bir açıklama bekledim. Bir etnik kökeni sorgulamıyorum, ayrıca hiç kimsenin bir gecede Ermeni olamayacağı da açıktır. Dikkati çekmek istediğim konu apayrı bir olgudur.
Tartışılan TÜRK HALKININ slogana duyduğu tepki de değildi, ki tüm bu söylem bütün kesimlerden tepki aldı. Türk Halkı, "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" deyip, tüm etnik kökenleri kucaklarken, bir kesim (!!) "Hepimiz Ermeniyiz" diyerek bu ülküye kalın bir çizgi çekti.
Bakınız Hrant Dink"in cinayete kurban gitmesinden sonra geçen sürede neler olmuş (Bu bilgiler gazeteyle bizzat ilişkide olan bir dostumdan geldi.)
Hrant Dink yaklaşık saat 15.00 de öldürülür. Silah patlamasını duyan Agos personeli aşağıya iner ve H.Dink"in cesediyle karşılaşır. Kriminal araştırmalar sebebiyle cenaze, olaydan ancak bir kaç saat sonra kaldırılır. Cenazenin kaldırılmasıyla olayı duyan Ermeni vatandaşlarımız cinayetin islendiği yere çiçek atmaya ve mum yakmaya başlarlar.
Agos çalışanları ise sadece gazetenin girişine kocaman bir Türk bayrağı ve Agos gazetesinin o haftaki sayısını cama asmayı akil edebiliyorlar. (Ki bunu hepimiz TV"lerden de izledik)
Agos personeli cinayetin getirdiği şaşkınlıkla, zar zor toparlanıp gazetelerini çıkarmak üzere plan yapmaya başlarlar. Ancak ortada bir sorun vardır, o güne kadar gazetenin her şeyinden sorumlu olan H.Dink yoktur ve gazete başsız kalmıştır. Ve ZAMAN gazetesi yazarı Etyen Mahcupyan"dan yardım isterler. "Fahri" olarak gazetenin basımına yardımcı olacak olan Mahcupyan (*), daha gazete baskıya girerken de Genel Yayın Müdürü olur.
Cenaze kalkar kalkmaz Dink"in vurulduğu yere örgütlü olarak gelen kişiler Ermeniler değil, ÖDP ve benzeri bazı partililerdir. Muhakkak ki ilk toplananlar arasında H.Dink"i seven kişiler de vardır, ancak pankart, döviz ve yaka resimleri partili kişilerden gelmiştir.(H.Dink"in cenazesinin kaldırılmasından hemen sonra ortaya çıkan resim ve posterler de Agos"tan çıkmış olamaz, çünkü polis giriş ve çıkışa izin vermemiş.) "Katil devlet..!! - Faşist devlet..!!" diye bağıranlar da gene Ermeniler değil Pkk"lı çığırtkanlardır.
H. Dink"in cenazesini kaldıran ERMENİ CEMAATİ DEĞİL,"Hrant Dink"i Uğurlama komitesi" dir. Bu KOMİTEDE KİMLER VARDIR? Ermeniler mi? Hayır..
Cenaze yürüyüşünü düzenleyen komite kendilerini bir takım kurum, kuruluş ve bireyler adına yetkili kılan, DİSK Genel Sekreteri Musa Cam, İstanbul meslek Odaları Koordinasyonu Tayfun Mater, ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Hakan Tahmaz"dan oluşmuştur.
Bu adamlar kimdir ve bu cenaze töreninde neyi temsil ederler?
Bir basın toplantısı düzenleyen "komite" adına konuşan Musa Cam, Dink"i uğurlamaya gelen herkese teşekkür eder ve "Hrant Dink"i o gün görkemli bir biçimde uğurladık..."der.
Ermeni cemaati buna izin vermiş midir, vermediyse neden bugüne kadar bir açıklama yapmamışlardır? Eğer izin verdilerse NEDEN izin verdiler bunlar da cevaplanması gereken diğer sorulardır.
Ve cenaze yürüyüşüne katılanlar, Almanca’da bu tip adamlara MITLAEUFER denir, yani "hiç bir şey düşünmeden birilerinin peşine takılıp gidenler" anlamına.. (Tek kelimelik tercümesi yok sanırım).
Bu insanlar 15 gün evvel AGOS gazetesinin yerini biliyorlar mıydı? Kaçta kaçı Hrant Dink"i bilirdi veya Agos Gazetesini okurdu, kaçta kaçı yarın da bu duruşun arkasında duracak? Sorguladığım kendine KOMİTE diyen ve örgütlediklerine (!!) "HEPİMİZ ERMENİYİZ!! KATİL DEVLET!!" diye bağırtanlardır.
ÖDP, pkk"lılar ve diğerleri hangi tribüne oynadılar oyunlarını, ERMENİ tribününe. Peki gerçekten bunu empati için mi yaptılar, bence hayır.
Kürt-Ayrılıkçı-Bölücü faktörünü kendi menfaatlerine kullanabilme adına, Ermenilerin cinayetten kaynaklanan şaşkınlıklarından yararlanıp kendi ideolojilerinin kirli bir uzantısını sergilediler.
H. Dink"in ölümle tehdit edildiği biliniyordu, peki bu KOMİTE ölümünden önce her hangi bir girişimde bulundu mu?
Yarin bu güruh "Hepimiz APOYUZ!" diye de yürüyebilir. İdeolojileri belli, o zaman ne olacak, EMPATİ / SOLİDARİTE..?!"?
Ve her etki bir tepki yaratacaktı. Bunun tepkisi ne oldu veya daha olacak? Bunun sonucunda, bugün "Hepsi Ermeni" olanlar, bundan doğacak sorumlulukları taşıyacaklar mI, yoksa "Yok canım biz TÜRKÜZ!" diyerek kendi amaçları için kullandıkları Ermeni cemaatini Azot gibi açıkta mı bırakacaklar?
Ve bu sorumluluğun suçunu kime atıp, hangi kesimi hedef göstermeyi planlıyorlar?
Dikkati çekmeye çalıştığım tehlike budur. Ermeni cemaatinin yası, bir kaç menfaatçi provokatör tarafından kullanılmıştır. Lütfen haberleri dikkatle izleyin, KOMİTE"NİN menfaatperestliğinin sonuçlarının nerelere vardığını dikkatle gözlemleyin.
Memleketimizin içinden geçtiği bu tehlikeli ve sisli (!) süreçte atılan her adıma dikkat etme zorunluluğu vardır. Bu KOMİTE çok tehlikeli bir adım atmıştır, peki bunun SORUMLULUĞUNU taşıyacakmıdır?
Hiç sanmıyorum, Menderes taşıyabilmiş miydi..?
Zamanında Yahudiler için söylenen bu sözler ise, Hrant Dink cinayeti için kullanılamaz. Hrant Dink Ermeni olduğu için değil, fikirlerinden dolayı öldürüldü, Yahudiler ise YAHUDİ oldukları için katledildiler....
Sevgi ve Saygılarımla
Çağlayan
(*) Etyen Mahcupyan"ın gazetenin başına getirilmesinin sonuçları ise daha sonra ortaya çıkacaktır ki Mahcupyan"ın bugüne kadarki yaklaşımlarından yola çıkarak, bir Güvercinin değil, Karga"nın yönetimde olacağını düşünüyorum.
ALINTIDIR
|