YORUMLU !!!
Bu sayfalara katılanların çok büyük bir kesimi için aktardığım ve yeri geldikçe aktarmaya devam edeceğim yazılar çoğunun hem bilgi, hem araştırma, hem öğrenebilme, hem dürüstlülük ve inan olabilmenin kapatasini aştığını bilmeme rağmen uzun bir dönemdir ısrarla girmediğim bu pısırıklaştırılmış, kişiliği iğdiş edilmiş, sanki küçücük sokak çocuklarının sidik yarıştırmasına dönüştürülmüş sayfaya tekrar girdim.
İnsan canının değerini, kutsallığını bilmeyen saygı duymayan ve ona sahip çıkamayan insanların insanlık olarak savunabilecekleri hiç bir değeri olamaz. Ve benim bu tür her türlü kişiler ile sorunum vardır.
Bir toplum okumuyorsa, araştırmıyorsa, bilgiye düşman ise, ne gelişir, ne kişiliği oluşur, ne kimliği olur.
Bir toplum doğayı, hayvanları, dünyada yaşayan insanları sevemiyorsa bu dünyada neden yaşadığını, neden burada bulunduğunuda anlayamaz. Ve o yaşam ömrünün ona neden verildiğini ve bunun neden kutsal olduğunu hiç bir zaman bilemez.
Önce ben kimim, neden varım ve neden yaşıyorum ve bu yaşam bana neden verildi sorularını sormak zorundadır.
Bu sorulaın tümünün tek bir cevabı vardır her insanınbir diğer insan kadar değerli ve kutsal olduğudur.
Çocuklardan katiller üretenlerin hepsinin bu tür sorularla sorunları vardır.
Çünkü daha halen insan olmanın ne olduğunu kavrayamadıkları gibi bu soruları henüz kısa yaşamlarında soramayan ve cevaplarını bulamayan çocuklalardan katiller yaratmışlardırlar, eğer dikkatli olunmaz ise daha da yaratacaklardırlar.
Önce insan...
|