masum degil hic birmiz...
bir ermenin öldürdügüne hic ihtimal vermiyorum..öyle bile olsa bu bizim sucumuzu kaldirmaz ortada..ona hain dedik, tas attik, yumurta attik, durusmasina gidip saldirdik, tükürdük kendisine..linc ortami yarattik..bu ne allaha, ne imana ne dine ne kitaba sigar..vicdana hic mi hic sigmaz!
ben utaniyorum! vicdani olan herkes de utanir!
>>>Tarifsiz bir trajedi
Kim hatırlar? Cezanın Yargıtay"ca onanmasından sonra bir avukat onun bu sözlerini hatırlatıp "Haydi ülkeyi terketsin" demişti .
Gözyaşlarını içine akıtarak yanıtlamıştı: "Toplumda benim suçsuz olduğuma inananlardan o kadar destek var ki, kalmak istiyorum. Burada yaşamak istiyorum. Nereye gidebilirim ki? Vatanım burası..."
Sebat etmiş gitmemişti. >>
>>>>Tıpkı daha önce, 2002 yılının tam da bu günlerinde gazetesinin önüne gelen 2530 kişilik gözü dönmüş güruhun "Hedefimizsin. Ya sev ya terket. Bir gece ansızın gelebiliriz" tehditlerine pabuç bırakmaması, sebat edip gitmemesi gibi...
Tıpkı bazı çevrelerin ve bazı acımasız, hoşgörüsüz, fanatik kalemlerin linç girişimlerinde de sebat edip gitmemesi gibi...
Sebat etti. Gitmedi. Ve dün Sebat Apartmanı"nın önünde öldürüldü. Alçakça. Kalleşçe.
"Evet biz Ermeniler"in bu topraklarda gözü var ama alıp gitmek için değil, gömülmek için" diyordu. Dediği oldu.
Onun adı Hırant Dink"ti. Vicdanımızla başbaşa kaldığımızda huzurumuzu kaçıran gölgeydi, hatta ruhtu.
Birileri artık huzur içinde uyuyabilir. Vicdan sonsuza kadar sustu.>>>>
>>>SENİ KORUYAMADIK
“Türkiye de yaşayan bizler seni koruyamadık. Bizler Türk’ü, Kürt’ü, Ermeni"si, Rum’u, Laz’ı, Çingene"si yani Türkiye’yi seven asıl yurttaşları seni koruyamadık. Yani aslında seni katledenlerden ziyade kendimizi kınıyoruz. Sana sıkılan kurşun demokrasiye sıkıldı, sana sıkılan kurşun devlet adına sürdürülen hukuku paramparça etti. Sana sıkılan kurşun Türkiye’yi bir adım daha karanlığa sürükledi, sana sıkılan kurşun bizim yüreğimizin tam orta yerine sıkıldı. Sana sıkılan kurşun tedirgin ama özgür güvercini sonsuz özgürlüğe uçurdu. Yani biz her birimiz, tek başına ve hep birlikte, Ermeniyiz, Türküz, Kürtüz,, Çingeneyiz Lazız. Hrant’a göre ise Türkiye zenginliğiyiz, öldürebilirsiniz ama korkutamazsınız."">>>
|