Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 13.01.2007, 13:59
Benutzerbild von fearless84
fearless84 fearless84 ist offline
Neuer Benutzer

Standard merabalar

selamlar konuşma ihtiyacımı hoşgörün bu konu üzerine bir kaç sözüm olacak izninizle...öncelikle kadına yönelik şiddeti islama yıkmak ve dahası islamın yanlış yorumlanmasından kaynaklanan yanlış uygulamaları sadece müslümanlar yapıyormuş gibi lanse etmek ne kadar doğru..tabi öncelikle bir müslüman olarak beni kendi inancımın ve bu inancın bana yönelttiği emirlerin doğru olup olmadığı ilgilendirir bundan kastım öz eleştirinin kaçınılmaz olmasıdır...bundan ötürü realite olan bağnazlık derecesine ulaşan vede kadınlara gereken değeri vermeyerek onları aşığalayan ve bunuda islam adına yaptığını iddia edenleri inkar etmek tutarsızlık olur. değerli romanın ifadesiyle bir çokları bu aşağılık işlerine kuranı refarans gösteriyor gibiler yalnız kuran doğru bir mantıkla incelendiğinde aslında kadına yapılan haksızlığın kurandan değilde kesinliği şüpheli olan hadislerden çıkarım olduğu anlaşılır bu ise müslümanların ortak sancısıdır her nekadar birileri için bunu kavramak zor olsada. bazı aydınların kusurlu olarak göstermeye çalıştıkları kurani ifadeler bir çoklarının hissi yorumlarından ve görüş zayıflılıklarından kaynaklandığını ileri sürerek kuranın şüphesiz kusursuz olduğuna inan ben birgün mahir sosyolog ve düşünürlerin(müslüman olmaları önemli değil) bu ifadeleri hakkıyla yorumlayıp "erkek ve kadını bir nefisten yarattık" diyen ve peygamberine "affedici ol iyiliği emret ve cahillerden uzak dur" buyuran ilahın sözünün en doğru söz (bir ayeti kerimede "allahtan daha doğru sözlü kim olabilir" ifadesi yer almıştır)olduğunu tasdik edeceklerinden hiç şüphem yok.kaldıki bu tasdik kuranın sağlaması değildir kesinlikle yanlış anlaşılmasın olsa olsa dünyanın en yüksek tepesinin himalayalardaki everest olduğunu keşfetmek gibi birşey...esenlik dileklerimle vesselam