selamlar
selamlar kardeş, belki yeterli olmayacak ama bu sorun üzerine bir yorumum olacak yardımcı olabilirsem ne mutlu
islam ve şiddetten bahsediliyor bunların bağdaşıp bağdaşmayacağını anlayabilmek için öncelikle bunların manasını kavramamız gerekir diyorum ve başlıyorum.
islam bilindiği üzere arapça kökenli bir kelimedir islam sözcüğünün kendisi mastardır yalnız bazıları arapçadki türemenin aslını fiile dayandırırlar ve islam kelimesinin seleme filinden türetildiğini iddia ederler seleme sözcüğü güvende oldu demketir buna göre islamı güven yada selamet olarak algılayabiliriz...bunun uzantısı şudur rabbimiz bizlere kötülüklerden güvende olabileceğimiz vede onunla dünyada ve ahirette güven içinde varolabileceğmiz bir sistem var etmiştir bu sitemin adıda islamdır...islam birebir sürekli bir mutluluğu ve güveni arayan insanoğlunun ulaşması gereken bir sitemdir...buna kuralları da eklersek şu sonuca varabiliriz bir örnek verecek olursak bir araba düşünün ve bunun üretici firma tarfından hazırlanmış bir kullanma kılavuzu olsun ve üretici firmanın şöyle bir iddası olsun bu araçtan güvenli bir şekilde istifade etmeniz bu kurallara uymanıza bağlıdır...işte islamda insanlığın yaratıcısı tarafından insanlığın kendi potansiyellerini en güvenli şekilde gerçekleştirebileceği bir direktiftiftir.
gelelim şiddete açıkcası ben şiddetin manasının kişilerce bilindiği varsayımından yola çıkarak kelime manasına girmiyorum. yalnız burda islamı töhmet altında bırakma vede insanlığın kurtuluşu olabilecek bir sistemi insanın felaketi olabilecek bir olguyla bağdaştırlıması söz konusu. sözüme devam etmeden önce ne gibi bir şiddetin islamla özdeşleştirilmek istendiğini belirtmenizi rica ediyor cevabınıza nazaran şiddet hakkında konuşacağımı bildiriyorum vesselam
|