Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 10.01.2007, 21:55
eniskaya

Standard Descartes simdi nerde... onu biliyormuy

du....

Kaliplarla düsüncelere ben asla sicak bakmiyorum....

Söyledilerin BANA GÖRE, yani benim yorumuma göre Popüler sözler... yani insan özeldir fala filan... yaptiklarindan sorumludur usw....

Yüz yillarca bunlar söyleniyor... eee nerden alinmis.. Kitaplardan.. hangi kitaplardan.. ??
DINI Kitaplardan.. kim yazmis ??? Resüller... öyle söyleniyor...

Eeeeee simdiiii bunlarin gercek olduguna dahil bir GARANTI varmiiiii ???

Benim anlayisim suduru dostum....

Allahin varligi süphesizdir... o yüzden Allaha inanmak yada inanmamak yoktur benim icin... Allah kainatin kendisi yada Kainatin bir gölgesi... ucu bucagi yok... sonsuzluk.... iste ucu bucagi olmayan bir seyin IKINCISI olamamis mümkün degil...

Bu acida Allahi en güzel tarif eden Ahmed Hulusidir... tabi bana göre...

Iste bu sistemin icerisinde... (ayni zamanda Sünnetullah denir.. ) insanin yada hayvanin ayrimcaligi bence YOKTUR.... olsa olsa EVRIM FARKI vardir....

Evrimde insanoglu su aniyle daha üst konumda... yani zihinsel.... ama gelecegi kim ne bilebilirki....

Insanoglundan cok daha üst boyutlarda bilincli yaratiklarin var olmasi son derece mümkün... ucu bucagi olmayan evrende sadece insanoglumu sorumlu Allahi taniyan yaratik....

Benim anlayisima göre.... iyilik ve kötülügü ayir edebilen her yaratik... kendi capinda sorumludur.... ben olaya bu sekilde bakiyorum...

Kaldiki hayvanlarin bile bir Ilah anlaiyisi Genlerinde var... tüm her seyde Allahin Nuru acik sekilde var...

En basiti Kurtlarin bile Aya karsi ulumlarini ele alll... zamaninda insanogluda Günese Aya ibadet ederdi... simdi ise boyutu Allah capinda büyüttük.... gelecek evrimlerden sonra dahda büyütme imkani olacaktir

Selamlar
Enis