Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 05.01.2007, 18:53
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Hiç bir sol düşünceli bir insan Batıya,

karşı İslam ülkeleri birleşin demez. Bunu 70 li yıllarda diyenler vardı, neydi o slogan, Kanımız aksada zafer İslamın dı değil mi alpi???

Burada yapılan hıristiyanlığa karşı İslamcılığı koymaktır. Senin çağrında buna uymaktadır. Sol düşünce temelini dini değil insanı alır. Ben öyle Ortodox solu falan kast etmiyorum, Tarihsel Materyalizm falan değildir benim sana eleştiriye yöneltmem. O dünyadan bahsetmiyorum, pek beni ilgilendirmiyorda kılasik solculuk anlayışı, dünya onu çoktan terk etti. Elbet terk edemiyenlerde var, ama onlarda değişimin içindeler.

Sol ilk önce Hümanisttir, Demokrattır, insanın varlığına dinini, milliyetini, ırkını, coğrafi bölgesine göre ayrıştırarak değer vermez, insana bir bütün olarak değer verir...

Batıdan senin anladığın Amerikan cumhuriyetçileri ise o batı çok küçük bir Batı, öyle bir batı gelecek seçimlerde zaten tasını, tarağını toplayacak.

Yok Ederineden sonra başlayan bölgeyi kast etmekte isen. Demokrat düşünceli bir insanın o batı ile kökten bir sorunu olamaz, olursa ne demokrattır, nede solcudur. Yalnızca bölgeci bir zihniyettir. İnsan ilk önce dünya insanı olabilmeli solcu olabilmesi için, mutlaka solcuda olmak zorunda değil bir insan bunu savununca. Batının AB yada EU nun değerleri öağdaş dünyanın, insana değer veren, umut veren, gözeten, koruyan değerleridir.

Vallahi AKP bile İrandan gıcık kapmakta, Alpi Türkiyeyi İranla birlikte bir pakta itmekte.

Böyle bir şeyi düşünebilenler yok mu var, ama ilk önce Türkiye devletinin tüm İslam ülkelerine kat, kat aşan çağdaş değerlerini bir, bir yok etmelilerdir. Neye, kime karşı Mollalar ordusu ile birleşip savaşacaksın???

Demokrasisi oluşan, halkının yaşam güvencesini sağlayan bir ülke neden Mollalar ile birleşip batıya, batı değerlerine karşı savaşa çıksın.

Allah, Allah bu nasıl bir düşünce ve dünya görüşüdür. Mollaların değerlerini mi İslam adına koruyacaksın???

İnsanın özgürlüğünü, refahını kurmak o Mollar ile ve onların değerlerini korumaktan daha mı kötüdür???

Selamlar...