YORUMLAMAK BIREYSELDIR
Hic bir yorum hic kimseyi baglamaz...
Ancak ortak yorumlardir herkesi baglayan....
Mesela... sen kendi evinde bir iki kanun cikar yada Kuran yoprumu yap...
WEM INTERESSIERTS... niemanden..... auch wenn du der einzige auf der WELT bist der es richtig macht.... auch dann interessiert es niemanden.....
O yüzden ortak olan DIYANET yorumu esas alinandir.... yani MECLIS karariyla alinan kararlardir esas olan ve cagimiza cevap veren veye verilmesi icin design edilen yorumlar....
Öyle sen veya ben yada Ali Veli yorum yapamaz, Uzaman degiliz.... kaldiki olsak bile YINEDE SAHSI görüsümüz olur....
Seninede anlayabilmen icin anlatayim...
Mesela HZ. Isa, Musa, Muhammed busuyorlar diyelim.... simdi bunlarin hic birinin ALLAH kavrami yorumu veya DIN anlayisi birbirini tutmaz... 3 üde ayri ayri kitap yazsa, ayri ayri yorum olur ve ayri ayri DIN olur... iste DINLERDE birer RESÜL yorumudur...
Ama ESAS OLAN ISTE EVRENSEL TEOLOJIDIR... yani temelinde yatan esaslardir kiiii ancak bunlar insanin ruhuna ve yasamina ZENGINLIK ve degerler katan.....
O yüzden senin söylediklerin sadece seni ve benim söylediklerimde ancak beni baglar......
Geri gercek anlamda uzmanlik ve yillarca Üniversitesini okumusluk ve 40 - 50 yaslarini bulmusluk geretirirki, DIN MECLISINE katilip bir yorum getirilsin.....
Öyle kara borsa DIN olmaz
|