Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 05.12.2006, 22:02
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Yukarı veya aşağı diye bir şey varmı??

Bir an düşünelim dünya uzayda kendi etrafında dönen bir planet Enis. Nasıl dünyanın bir kıblesi bulunmuyorsa altı, aşğısı, önü arkasıda yok. Varsa tarif et. Ama hiç deneme bulamayacaksın. Hani başka bir planette yaşam varmıdır orada yaşayanların adı uzaylıdır gibisine savunulan kavramlar var. Ama, unutulan bir nokta bulunmakta dünya nerede yer almakta, uzayda değil mi??? Bir türlü kavrayamam Türkçenin lastik gibi her yöne çekilmesine!!! Dünyalı, yani yer küreliler ve yer küreli olmayanlar diye açıklansa bir anlam kazanacak açıklanmaya çalışılan.

Allah, Rab, yada Tanrı vs, adı her ne olursa olsun tüm dinlerde hem ortak tariflere, hem de ortak olmayan tarifler ile açıklanmaya çalışılmıştır. Sana göre Kuranda ki açıklama doğru olabilir, bir şamana göre senin farkında olmadan savunduğun hem doğa ve yaşam kavramı ve onun doğa üstü gizemli gücü olabilir, yada hem de Kosmosun reel gerçekçiliğinde olduğu gibi Ateist bir bilimsel savunmaya yaklaşık bir savunmanın için de olursun. Her ne kadar S. Ateşin Allah tarifinden de esinlenmişte olsan onun ile aranda düşünsel olarak, felsefik olarak ve yeri geldiği an kullanmaya çalıştığın Avrupa zihniyetinin etkisi ile bir anda farklılıştığın değişim ile yeni, yeni dinsel arayışların içine düşebilmektesin. Ben bir insanın sürekli arayışlar içinde bulunmasını çok olumlu bakarım.

Ama, kesin yargılarda bulunmak doğru lan bir şey değildir, bu gün savunduğun bir gün bir anda yaşadıklarının etkisi ile kökünden değişime uğrayabilir.

Dinlerin çok büyük bir kısmı safsata olabilirler, ama olmadıkları bölümleri de bir anlık çok etkileyici bir olay ile olmadığıda ortaya çıkabilir. Ben Tanrı kavramını senin baktığın gibi bakmıyorum, çünkü çok ürkütücü bir nesneyi yaratmaktasın, ve bu nesne her ne kadar insanların içindedir diye savunsanda tarif ediş şeklin ile insanların bu nesneden korkmasına ve ürkmesine yardımcı olmaktasın.. Bütün bir EVREN ve onun kölgesi Tanrıdır demektesin, Tanrı hiç bir zaman kölge değildir, nurdur, ışıktır vs. O halde hangisi hangisinin kölgesidr??? Kaldı ki verilen örnek o kadar uç boyutta ki Evrenin sınırı nedir, evren nedir??? Başka evrenlerde var mıdır??? Var ise, ki bilimciler olduğunu da düşünmekteler bu durumda bahsettiğin Tanrı hangi evrenin kölgesidir??? Madem ki Tanrı genetik olarak her canlının içindedir neden onu görünmeyen bir kölge konumuna sokabilmektesin??? Yoksa aklında daha doğrusu S. Ateşin mantığı ile böylesine var olabilen bir şeyi böylesine küçültmenin anlamı nedir??? Tüm Tanrı hakkında S. Ateş etkili açıklamaların bana göre Tanrıyı büyütmüyor küçültüyor!!!!!!!!!! Ruhun sadece 70, 80 yıllık bir ölümlü ve işi biten bir enerji mi olduğunu düşünmektesin??? Ruh hakkında sanıyorum pek fazla bir bilgin ve inancında yok. İnsanın Tanrısı ile birebir ilişkisi olduğu tek enerji eğer var ise RUHUDUR. İnsan aklı ile, beyni ile Tanrıya ulaşmaz, Tanrısızlığa ulaşır. Bu bağlamda bu bilimin adına zaten Mistizim denir.

Kısaca beyinsel ve bilimsel kanıtı sunulamayan bir bilimdir.

Selamlar...