Bu benim Hayatim da Gördügüm En igrenc,en ucuz NOBEL Edebiyat ödülü..
Nobel i Kirletmenin Bir Türk e nasip olmasi ne aci..
Tarihe
Nobel Ödülü ugruna Milletini satan " TEK YAZAR " olarak gectin..
Bu Gün Cok anlamli Orhancigim;
Milyonlarca Türk ü Bir anda Potansiyel Suclu ilan eden " Demokratik (!) yasa Kabul edildi..
Ve sen Nobel edebiyat ödülü aldin

)
Tesadüf Olmali..
Insanliga ihanet ile Milletine Inahetin ayni Güne cakismasi..
Ve Böyle Mikroplarin Yanlizca Türk milletine ait olmasi..
Neden Acaba ?..
Bunun bir yaniti var mi ?..
CHIRAC: ÇOK MEMNUN OLDUM
Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Nobel Edebiyat Ödülü"nün Orhan Pamuk"a verilmesinden "memnun olduğunu" belirtti.
Paris"te düzenlenen 7. Fransa-Almanya Ortak Bakanlar Konseyi toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Nobel Edebiyat Ödülü"nün topluma bakışı özellikle akıllıca, güçlü ve liberal olan Orhan Pamuk"a verilmesinden memnun oldum" dedi.
REHN: ARKADAŞI VE HAYRANI OLARAK KUTLUYORUM
AB Komisyonu"nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Nobel Edebiyat Ödülüne layık görülen yazar Orhan Pamuk"u, "arkadaşı ve hayranı olarak kutladığını" bildirdi.
Rehn, yaptığı yazılı açıklamada, her sanatçının yeteneği ve çalışmasıyla büyüdüğünü belirterek, "Kitaplarını okuyanlar Orhan Pamuk"un bu kapsamda ne kadar övgüye layık olduğunu bilirler. Nasıl ki yaşam için su ve hava gerekiyorsa sanatçılar için de ifade özgürlüğü kaçınılmazdır. Orhan, diğerlerinden daha fazla bu özgürlüğün ne kadar değerli ve kırılgan olduğunu bilir" dedi.
Orhan Pamuk"u geçen yıl İstanbul"da ziyaret ettiğini hatırlatan Rehn, "Mest olduğum bir tartışmadan sonra en iyi dileklerimle kendisine veda ettim. Bana "Tekrar kitap yazabilirim ve zihnimi tüm tacizlerden kurtarabilirim. Ben bir romancıyım" dedi" ifadesini kullandı.
Bugünkü Nobel ödülünün, dünya edebiyatı yanında sanatsal özgürlük ve ifade özgürlüğü açısından iyi bir haber olduğunu kaydeden Rehn, açıklamasında, "Bu aynı zamanda sadece Türkiye"de değil, Avrupa"da ve dünyanın her tarafında konuşmak, araştırmak, gerçekleri öğrenmek, düşüncelerini ve bilgisini paylaşmak isteyen, diyalog arayışında olan herkes için iyi bir haberdir" ifadelerine yer verdi.
Nasil cakmak ama ?...
TOKAI !..

)
Sevgili ATAM !..
Ben Bu vatan ve senin Kurdugun Cumhuriyet Ve Göstermis oldugun " MEDENIYET "seviyesi icin canimi ortaya koydum !..
Ama görüyorum ki Bu Medeniyet benim Papuclarimin medeniyetiy-mis !..
CANIM ATAM !..
KOMUSUM BU MEDENIYETE !..
Bilmem anlatabiliyor muyum ?..
Yazan Kişi: Alpi003
Tarih: 01-15-06 00:47
daha önce Yanit vermistim silinmis..
Konu hakkinda kisa olarak sunu söylemek istiyorum:
Enver pasa Alman dötü yalayarak Ülkemizi perisan etmistir bana göre haindir.
Ama Orhan Pamuk un yine ayni dötü/ dötleri yalayarak nobel edebiyat ödülü pesinde kosmasi Rastlanti midir ?..
San söhret hirs hevesi 90 bin Vatan evladinin tek kursun atmadan sehit olmasina sebeb olmustu..
Simdi ayni Hirs 70 milyon vatan evladinin gönüllerine darbeler vuruyor..
Hic Süphem Yok ki NOBEL in bir serefsizlik ödülü Olsaydi Onu Türk aydin (!)lari Dünya da kimseye birakmazdi..
__________________________________________________ __
***Tarih: 01-15-06 00:47***
Demek ki Persembe nin gelisi Carsamba dan belli oluyormus..
O halde " SEN OLA ORHAN !..SEN OLA "..

)
Yakisir mi ?..

)
Sen ola Orhan !..Sen ola ..
Ha Bu arada bende Tebrik ediyorum

)
Nobel Ödülünü de Pisletmek Türk aydinligina Nasip oldu

)
Nasil Bilecekti Orhancigim Istanbul da yalin kilinc ifade özgürlügünü savunurken Paris de Meclisten Gecen yasanin agir inceliginde Üc tekerlekli bisikletinin karanliga takla atacagini ?..
Nasil ?..

)