Kardeşim sorun sivil İNSAN olabilme,
kültür sorunu.
Ama ultra milliyetçi kesim, ama kökten dinci radikal kesim dini ve insanları sürekli kullanmaktadır bu sayfalarda. Buna bilgisiyle karşı çıkanları ilk önce vaybeeciler engellemiş, sonrada bu yukarıda bahsettiğim cenahlar tarafından her türlü küfürler ve aşağılık saldırılar yaptırılmıştır.
Şu an vaybeenin belkide ulaşabildiği en iyi dönemlerinden birisiydi ta ki AVCI denilen bir şahısı tekrar bu çevre ortalığı karıştırmak için kullanasaya kadar.
Her insanın bir noktaya kadar hazmetme ölçüsü bulunmaktadır. Eğerki bu cenahın dilinin yarısını bile kullansam burası küfür bataklığından başka bir şey olmaz.
Burada bulunan çevrenin büyük bir kısmı kendi inandığı çevrenin karşıt gördüğü düşünceyi savunan yada oluşturan çevreyi rezil adebilmesinin hevesiyle burada bulunmakta, bu rezil etme nasıl yöntemler ile olursa olsun bunun hiç bir önemi yoktur bu orta oyuncuları için.
Burada ne zaman ki aklı başında mantıklı ve konunun en uç noktaya kadar inen araştırma, inceleme ve sentezleme yöntemleri hayaya geçmeye başlamıştır, bu sayfalarda bir kaç uzman kışkırtıcı ortamı anında soyut cümleler ile sertleştirivermişlerdirler...
Bu çevreden tarışma ahlakı ve kültürü beklemek hem o çevreye karşı haksızlıktır, hem kendine karşı haksızlıktır.
Ben şu ana kadar bu çevrenin somut bir konuyu somutça tartışabildiğine hiç şahit olmadım. Tüm yaptıkları o konunun hep soyut tarafı ile bir şeyler yazarak o tarışılan kişiye saldırırak konuyu dağıtma ve o kişiyi saldırılması içinde sürekli hedef gösterilmesidir...
Bu sayfaların müdavimlerinin büyük bir kısmı ne Demokrasiyi, ne kişinin özlük haklarını, ne kişinin insan olmasından elde ettiği insani saygıyı ve sevgiyi bilmekte buna saygı duymaktadırlar.
Bu çevre kendilerinden başka her kesi cephede savaştıkları düşman olarak görmektedirler.
Bu çevre hem kadı, hem yargıç, hem işkenceci, hem cellat olabilme haklarına sırf, ultra Faşist milliyetçisi olma ve kökten dinci Radikal islam Faşisti olmalarından dolayı sahip olduklarına düşünmektedirler.
Ben bir insana boşuna YOBAZ ve FAŞİST demem, kim ki bu tür ideoljiler için bir insanın var olma ve onun sivil haklarına yok etmeye ve aşağılamaya başlıyor ve yapıyorsa hem YOBAZDIR, hem FAŞİSTTİR. Bunun böyle olmadığını düşünenler açıp sözlüklerinden öğrensinler kime YOBAZ, kime FAŞİST denir.
Önce insana saygı, onun sivil haklarına saygı, onun her ortamda farklılığına saygı ve onun tüm bu insan olma haklarının saygınlığını savunabilmedir benim bir sivil insandan ve kendimden beklediğim insani görev.
|