Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 01.10.2006, 18:08
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard yokyaaa ciddi misin:d

anlayamamısım kusura bakma.yine yuz yıl oncesine kadar tum insanlık tarşhşnde her cografyada erkekler cok evli iken son yuzyılda uretim tuketim dengelemesi cercevesinde feminist hareketlerin yaygarasının cok duyulmaından dolayı tek eşlilik sanki gercekten dogruymus yada sanki uygulanabilirliği varmıs gibi yaygara koparıp duygu somurusu yapmak uzerinden kurana saldırıp allah ile dalga gecmege kalkısacagına soylediklerinle toplumsal ve bireysel erkesel ve kadınsal gercekliğin nasıl cereyan ettiği gercegini kabullen bence.kendi sizofren gercekliğini tum topluma uyguulama sadistiliğini haklı cıkarmay calısma.tek eşlilik neredeyse tum insanlık tarihinde katolik hristiyan anlayısında ortaya cıkmıs bir olgudur.ve buradan avrupa medeniyetinin donusum gecirmesiyle modern haytta medeni hukuka kazınmaya calısılmıstır.toplumsal bilinc altı zatne ancak bu kadar degisebilir.ve bu olay kapitalist uretim tuketim ilişkileri sarsılmasın diye dunyanın diger toplumlarına enjekte edilmiştir.sen kuranı sorgulayacagına tek eşliliği sorgula.bakalım hangisi daha absurt.farzımuhal 50 bin yıllık insanlık tarihinde erkekler cok kadınla evlenmiş de son yuzyılda ucbes tane feminist turedi diye cok evlilik kabul edilemez olmusmus.ve Allah da ekegin zevkine hitap için ayet indirmişmiş.tek evlilik yalnızca yasal duzenlemelerde varken ve toplumsal gercekligi hicbir zaman olmamısken.sennin soyledigin kuru gurultu olur.ayrıca muhammed mustafa sav in agzından tek soz yalan yanlıs laf duyan yoktur.sahabesinden de.bu bile yeter.sana col gibi gelen o gol diyorsa goldur.anlatabildim mi?