Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 01.10.2006, 11:59
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bunu sende okudunmu?

Bu yaziyla sadece benim söylediklerim onaylaniyor:
1. Ayse nikah zamaninda 6-7 yasinda imis
2. Muhammetle beraber yasamaya basladiginda da 9 yasindaymis.
3. Yine eski arap yarimadasindaki sosyokültürel aspektler ele aliniyor ve argumentasyon olarak kullaniliyor (siehe Seite 4, letzer Absatz)
4. Kuran sadece meale acik bir kitap (siehe seite 17, 4. Absatz)
5. ve bunun gibi bir cogu, makalemi fazla uzun tutmak istemiyorum
6.Yazarin aklinin karisik oldugu ve sadece asiri öfke ile bir arastirmaya girip sadece baska yazar ve onlarin kaynaklarini cürütmek icin caba sarf etmis oldugu "Beweisführung" methodundan belli. Digerlerini inkonsistenz ile suclarken kendisi bu sele kapilmis ve sürekli inkonsistenz ve hatta bir kac verilmemis kaynaklar üzerine durmus. Üstelik son derece karisik ve okuyani acikliga götürmek yerine sadece akil karistirmakla ugrasmis. Bunun haricinde arkadasimiz ilginc bir teknik kullanmis, biz buna kisaca "manipulasyon" yada beyin yikama diyoruz. Bu teknik bilhassa cahil insanlarda cok basari gösterir.
O kadar cok celiskili kaynak kullanmiski, bazi kaynaklari vermis, bazilarini vermemis. Yine benim her zaman söyledigim, yazdigim konuya geliyoruz: Eger ben oturup bu kaynaklari incelemeye kalksam (ki yazar satastigi insanlarin arapcalarinin olmamasi ve ya yeterli olmamasi ve yanlis meallerden de bahsetmis) bir ömür yetmeyecektir. Cünki en azindan eski arapcayi ögrenmem gerekecektir ve kaynaklari incelemek. Bunu hangi normal ölümlü müslüman yapabilir? Bu kanitmidir? Bu sadece cahillerin burnunun altina tutulan ve "bakin ben arastirdim, mükemmel eski arapcam var, kaynaklarin hepsini okudum, varin inanin" demek ve tabiiki cahillerinde bunu arkasini arastirmadan (dedigim gibi bir ömür sürecektir bu arastirma) inanmasi ve ya kabul etmesi. Kanimca Kuranda da bu teknikten izler bulabiliyoruz, kaynaklar haricinde tabiiki.
Az cok aklimi kullanarak ve yaziyi okuyarak bile bunun son derece "unformaler beweisführung" oldugunu anladim bir.
Ikincisi benim yazdiklarimi falzifize eden hic bir sey yok. Anladigim kadariyla sen ne benim yazdiklarimi anlamissin be de bana gönderdigin linkdeki yazilari.
Yinede bu yazi icin tesekkür ediyorum, repartuarmizda nasil beyin yikanir la ilgili bir yazi daha oldu.
Tesekkürü borc biliyorum