bilim bir soyutlamadır.
bilimi dinleştirme cabalarının ve sekularizasyonun alıp basını gittigi bir donemde dinin hayatın her alanına hukmettigi gercegini kimse orseleyemez.din oreselenmeye calısılırken bunu zeminini hazırlamaya calısan aydın denilen bozuk sokak lambaları hep bilimi one suruyor.ve bu anlayıs bugun en ucraya yayılmaya yuz tutmus durumda.bu noktaya işaret etmek amacıyla her zaman teyakkuz halinde olup insanların dusunmeden sorgulamadan kabul ettikleri sacmalıkları yanlısklıkları cogu zaman sirke donuk anlayısları da bertaraf etmek gerek.benim yapmaya calıstıgım da budur.velhasıl bilim denilen sey bir soyutlama oldugu için inanc duzlemine tasınmaya musait bir yapıdadır.zaten o yuzden boyle bir problem yasanıyor.soyutlama yuceltmeyi hatta dinlestirmeyi de beraberinde getiriyor.ben pratik alana vurgu yaparak bilim denen sey in bir soyutlama oldugunu ve bilim adamının yaptıgı seye baglı oldugunu vurgulamaya calıstım.islam da ilme verilen yucelikle batının bilime verdiği kutsallıgı birbiriyle karıstırmamak gerek.birisinde Allah ın emri cercevesinde takva ile beraber yuruyen bir azmin urunu var diger tarafta ise bahsini ettigim sekulerlesmenin kontrolu altında burjuvanın satın aldıgı ve yucelttigi insanın tanrı oldugu iddiasının merkezinde oturtulmaya calısılan bilimcilik anlayısı var.ve bugun bilimcilik anlayısı baskın durumda.insanların yaptıgı calısmların bilime insanlıga hizmet ettigi anlayısı bir kenara bilim bilim adamlarının yaptıgı sey oldugu için kendisine yuklenen yuceltmelerin tamamından vareste bir konuma sahiptir.bilim Allah ın yeryuzune ve gokyuzune hakim oldugu gercegini goz ardı eden doktrinleri dayatıyor gibiyse bunu yapan bilim degildir cunku bilim neticede uretilen bilgi birikimine verilen addır.bunu yapan bilim adamlarıdır.burdan hareketle diyorum ki bilim bilim adamlarının yaptıgı seydir.dolayısıyla bilim yuceltmelerinin tamamı da kendisini bir halt zanneden bilim adamı yada feylosofların uydurmalarıdır.bilimi dinin cercevesinin dısında dini bilginin dısında gelisen baska bir alan olarak gormek kişiyi sirke goturur.cunku yaratılanların arasında soyut yada somut boyle bir alan yoktur.bilime verilen degerin ne oldugunu da islam tarihinde bilim adamlarına verilen degeri inceler ve islamın altın caglarında yapılan bilimsel calısmalar hakkında bilgi edinirsen gayet iyi anlarsın.bunu da zaten biliyorsun.yaptıgın benim katıksız dindarlıgıma saldırmak.bu da hos değil.
|