Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 18.09.2006, 14:32
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard Önemli olan

kisiye satasmak degil yazinin icerigine cevap verebilmektir.
Sen yazilanin cevap oldugunumu sandin?
Ben icerigi konusunda sana yardimci olayim: Runkli aynen söyle diyor:
Senin yazdigin beni ilgilendirmez, ben kör inananlardanim. Ister arapca, cin, japonca ya da zugu zuga ca olsun, benim inanmam icin anlamam gerekmiyor, kör inanmak benim yolum diyor.
Dolayisiyla yazinin icerigindeki örneklere deginemden, benim gözümde kuran Allahtandir demis.
Böyle düsünüyorsan elbette bunada saygi göstermek gerekir. O zaman yazinin bundan sonrasini ve benim ileride yazacaklarini okuma lütfen.
Kör inanmakda zordur, ama beyin yikamaya aciktir, tehlikelidir iste.
Benim amacimi yanlis anliyorsunuz sizi dininiz den etmek degil aksine daha yaklastirmak amacim. Belki su yazdigim ayetleri gercekten evdeki kuranlarinizda, internette acipta ilk defa türkce mealiyile okuyor ve bu ayeti bu sekilde hic tanimadiginizi fark ediyorsunuzdur. Bu ayetlerde yine de kendi acinizdan Allahtan bir parca buluyorsaniz ne ala, önemli olan ayetleri ve meallerini tanimak. Baksana yukarida Avci arkadas Kuranda sadece sulh ve kardeslik iceren ayetler oldugunu saniyormus. Artik öyle olmadigini oda biliyor. Bir iki bagirip cagiracak, yanlis meal, dogru degil diyecek. Bir iki arkadasiyla taritisacak, evdeki kurani arastiracak, internete bakacak dogruyu ögrenecek ama.
Amac sadece bu, kurandaki ayetleri ve bunlarin gercek anlamlarini (mealler ne kadar gercegi lanse ediyorsa) göstermek.
Isin ateistlik, deistlikle alakasi yok aslinda cünki benim kisisel payim bu meallerde cok yok.