Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 13.09.2006, 18:31
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard AVNİ=FATİH SULTAN MEHMET:)

divan sairlerinin hepesinin istisnasız mahlasları vardır.senin adını bilmiyorum.nickin roman dimi.fatih in nickide AVNİ sayın pek bilmiş galvani hazretleri.oyle hersey anlamadan etmeden atlama cok fena aptal durumuna dusuyorsun.ayrıca bahsini ettigin şiirin dunyası yani divan edebiyatının anlam yapısı senin anlamandan hatta bu alanda egitim alamamıs prof da olsa herhangi bir kişinin anlama kapasitesinin dısında gelişen bir yapı arzeder.kendisine ait mazmunlar dunyası sanatları anlam yapısı vardır.avni yani fatih yada muhibbi yani kanuni bir şiir yazdıgında normal bugunun insanının okudugu şiir gibi anlayamazsın o şiiri.her mazmunun ayrı bir anlam ilgisi vardır.bu mazmunlar bir arada kullanıldıgında da kurdukları ilişkiler cercevesinde yeni bir mazmun yeni bir anlam olusturabilirler.yanılmıyorsam sen cetin altan denen salagın bir ara fatih neler demiş acaba fatih hristiyanmıymıs demesinden hareketle bu idda ayı salakça buraya aktarmıssın.akademik cerelerde cetin altana kıcıyla gulmustu millet ve arastırıp ogrenmeden anlamdan cehalet ancak böle aptalca piyasaya surulrur denmişti.sen de aynını yapıyorsun.ayrıca burda eski turk edebiyatı ile ilgili bir sey ogrenmek isteyen varsa bana basvurması gerekir cunku bu alanda mastırımı tamamlamak uzereyimdoktoraya birkaç ayım kaldı.anlatabildim mi.verdigin şşi uzerinde hicbir yorum yapmıyorum.soylemem yeter.vardıgın sonuc aptalcadır.ayrıca yukarda tartısılan konuyla hicbir alakası da yoktur.ne ne alaka fatih yada avni hristiyanmıymıs degilmiymiş.