Hiç bir DİN ŞİDDETİN aleti OLAMAZ!!!
Olmamalıdır. Yoksa din olmaktan çıkar POLİTİK bir kurum olur.
Dinde salt Tanrı sevgisi ile bütünleşebilme bir olabilme vardır.
Din ve dinler hem politikayı, hem politikanın ürettiği tüm şiddeti ve şidettetlere karşı olmalıdır.
Orta çağın siyasi yapılanmalarının tümü din eksenli olduğu için din hem devlet yönetimlerinde, hem de hukuksal görevlerde belirleyici olmuşlardır.
Lakin orta çağın biteli çok oldu. Din asli çıkış noktası olan görev yerine dönmelidir.
Oda yalnızca sevgiyi kucaklayan İBADET olmalıdır.
Bunun beceremeyen tek bir din kalmıştır yeryüzünde o da İSLAMDIR.
Bunu beceremediği sürecede Din değil Şiddet kurumu olarak kalmaya devam edecektir.
Fidel veya Che benim açımdan eleştirlen isimlerdirler. Kurdukları sistemler benim dünyam değildir. Devrimden sonra devrim karşıtlarına uyguladıkları ŞİDDET kötüdür.
Ben insanın tam özgürlüğünden, mutluluğundan, huzurundan yana bir dünyayı savunmaktayım. Şiddetin hiç birisinde bunları bulamaz insanlık. Tanrıda salt sevgi vardır...
Politik olarak hayranlık duyduğum bir isim yazayım Gandhi dir. O barış dolu uzun yürüyüşü mükemmel bir insanlık örneğidir. Bunun dışında verebileceğim bir isim M. Gorbatscow, hiç bir şiddet yaratmadan koskocaman bir sistemi değiştirebilmiştir.
Ben devrimci falan değilim, barış yanlısı, Humanist görüşlü, yalnızca iyi bir insan olmaya çalışan bir kişiyim...
|