Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 11.09.2006, 06:58
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bilgisiz bir insan ile, bilgileri ,

paylaşmak her zaman zordur. Bir cahilliğinden zordur, iki bir başka düşüncenin Fanatik(tutucu, bağnaz.) bir savunucusudur. Tüm bilgisizliğine rağmen olmayan şeyleri mutlaka bu böyledir diye yalanlarla bağıra, bağıra savunmaya çalışır. İşin en tuhaf yanı bu yalanlara kendisinide inandırmasıdır.

Cahillik bir hastalık değildir ama Fanatiklik hem hastalığı doğurur, din ilede bütünleşirse YOBAZLIĞI yaratır.

Eminim ki bu şahısın Alevilik hakkında bir bilgiye sahip olmadığına, gerçi pek çok konudada bir bilgiye sahip değil. Olabilseydi ne küfür, ne sırnaşıklık, nede cıvıklık yapardı.

Vatandaşın tanımlamaya çalıştığı Alevilik hiç bir yerde bulunmamakta, bana bunun böyle olduğunu açıklayabilecek bir tek bile olsa Alevilerin yazmış olduğu bir yazı gösteremez.

Ama ben ona Alevilik hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadığı binlerce yazı gösterebilirim.

Türkiyenin kaderimidir bilemiyorum, böylesine cahillerin varlıkları...

Aşağıda Alevilerin Tanrı hakkında olan kısa bir bakış açılarını bırakıyorum...

“Tanrı sofu kullarına yedi yüzle gözükür. Birincisi kendi görünümüyle gözükür. Bu Tanrı sevgisi içindir. İkincisi üstad görünümde gözükür. Bu bilim ve sanat sevgisi içindir. Üçüncüsü pir görünümde gözükür. Bu insana ve Tanrı’nın doğru yoluna sevgidir. Dördüncüsü Tanrı kişiye sevgilisi görünümde gözükür. Bu huzurlu hayata olan sevgidir. Beşincisi ondört yaşındaki çocuk görünümde gözükür. Bu çocuk sevgisi içindir. Altıncısı Ka’be görünümde gözükür. Bu tabiat sevgisi içindir. Yedincisi otuzüç yaşındaki cennetli görünümde gözükür. Bu tüm iyi insanları sevmek içindir” (Buyruk 106)denilerek Tanrı’nın çeşitli görünümleri sayılır."