Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 10.09.2006, 16:28
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard islamın merkezini her zaman sunnilik

olusturur.siyasal anlamda oldugu kadar diger tum anlamlardada.hetorodks unsurlar her zaman her dinde ve diğer her alanda sapma olarak degerlendirilir.alevileri suclayıcı herhangi bir beyan da bulunmak istemiyorum.ancak emperyalizmnin oyuncagı olarak islamın yeryuzunden silinmesi calısmalarında bir yer bulmaya calısmak adına bazı alevi oldugunu soyleyen onculer alevileri orgutlemeye kalkıyorsa ve bundan emperyalizm bir sonuc elde etmeyi umuyorsa ben buna karsı onlme alınmasını canı gonulden isterim.turkiyede alevilik soyleminin siyasal alanlarda soze dokulmeye baslanması bu oyunların belli eller tarafından yurutulmeye baslanmasıyla paralel seyretmektedir.aleviligi halk yasmaya yuzyıllardır devam etmektedirler buna toplum ve devlet duzenini bozmayana kadar kimse ses cıkarmamıstır.kusura bakma ama karmatiler gibi kadını ortak kullanıp mum sondu geceleri duzenleyen ve 200 yıl yasayan kabeyi basıp siz bu tsa mı tapıyorsunuz diyip hacerul esvedi calmaya curet edebilen topluluklar ,,,yada afyon cekip tanrı oldum deyip daga cıkıp oldur emri alınan kimseleri oldurdukten sonra kendini oldurten hasan sbbah ya da seyh bedrettin gibileri bastırılmayı haketmişlerdir.baskı siddet dediğin sey toplumun sli duzeninin sasrılmaya basladıgı anda alınmaya baslanan sert onlemlerdir.cogu zaman.arada bazı asırı baskılar olması da anlasılabilir bir seydir.ama ozellikle tr devrinde alevilere herhangi bir anlamda baskı yapılmamıs ve alevi kulturu kendi haline bırakılmıstır.yapılan bazı seyler varsa onlarda bahsi gecen emperyalist oyunlarda adlarının sıkca gecmesindendir.butun aleviler buna dahildir demiyorum.Allaha bsukur ki alevilerin bircogu bu oyunu yutmamaktadır.ama bu tur bir proje ayan beyan ortadayken alevi hakları diye ortaya dusup alevileri azınlık gibi degerlendirip lozanı deldirmeye ve tr yi darmadagın etmeye calısmanın da bir sekilde onune gecilmesi gerekir.tr dune kadar halifeyi barındırmakla sunni islamının?(alevileri de bu merkezin dısında gormuyorum) dunyadaki yegane merkeziyken ve tum dunya muslumanlarını temsil ediyorken ortadogunun minik bir ulkesi olarak yok elviymiş yok kurtmus meselesinden kendine gomulmesini sindiremiyorum.alevilerin hakları bugun sunni diye ayrıstırmak istemedigim dindarların haklarından kat be kat fazladır.alevi dedeleri bugun her sekilde faaliyet yapıp cem evlerinde boy gosterebilirken dindar kesip baskı altında tutulmaktadır.birkere alevilere baskı yapıldıgı yalalnından hareketle aleviler harekete gecirilmeye calısılırken tr devletinin de buna gore kendini ayaraması saglanmaktadır.yani tr yede alevileri koparacaz engel olmazsın olma yoksa daha kotu olur tehdidi savrulmaktadır.bunca emperyalist dalaverinin içinde sunniler dogru duzgun camiye gidip oruc tutmazken senin alevilerin zorla camiye tıkılması fantazin biraz komik kacıyor.dindarlasmanın onunun acılması bu ulkenin tek kurtulusudur.alevilerin dindarlasmak gibi bir problemi olmadıgı için ya da dindarlassalarsa her zaman isyana tesvik edilebilecekleri içinki alevileri kendilerinden gorduklerini daha oncede soyledim. tedbir alınmaması ahmaklık olur.en akli tedbir dindarlıgın onunun acılması ve alevilerin buna uyum saglamalarının saglanmasıdır.kurtlerinde.turkiyede dindarlıgın artması devletin guclenmesi ve omurunun uzamasıyla anynı anlama gelir.anadoludaki ilk alperenlerin tek belirleyici noktaları bugunun insanın anlayamayacagı kadar dşndar olmalarıydı.kcuk br yapıyken koskoca bir imparatorluga donmelerinin merkezinde bu dindarlıgın asliyeti asilligi yatmaktadır.alevilerin devletlesip kurumlasması sadece karmatiler devletiyle mumkun olmustur.hicbir zaman bir orgut yada tarikat olmanın otesine gecmemişlerdir.gecmeye tesebbusleri hep aykırı olmustur.bugunki alevilerinde onlara benzeyen hicbir yonu yoktur dersek de hata olmaz.alevi hakları diye ortaya dokulenlerin cogu sosyalist temelli cogu ateist modernlesmiş illegal orgutenmelerdir.legallesenleri de uluslar arası habercilerin gudumunde calısmaktadır.yani bu ezilmişlik edebiyatlarını uretenlerden bahsediyorum.gecen sen yazdın.tr de devletle ezilmişlik problemi yasamayan var mı diye?ben de yanı seyi soyuyorum ama ben devletin ve milletin butunlugu için soyluyorum ve onerilerim hicbir zaman bunun dısına tasacak anlama gelmiyor.aklı basında olan ve baskalarının kafatasından dusunmeyen her insan bunları kabul ediyor.ama alevilik tartısmasının boyutları bu AKLI SELİMİN dısına tasıyor.