Bu yazdığın deli saçmalıklarına,
Halilin nasıl bir cevap vereceğini cidden merak etmekteyim.
Benim açımdan bir Müslümandan ancak bu kadar demokrat oluyor, daha fazlası mümkün değil, ne kutsal kitabı, nede mezhebi buna izin vermez.
Halile bu konuda tavsiyem Bir Gün gazetesi yazarlarından Erbil Tuşalp in tüm yazılarını okumasıdır. AKP den gül ve Şener tasviye edilsin AKP hızla radikal bir dinci parti seviyesine inecektir, yani kendi özüne dönecektir. Gerçekten MHP ile, DYP ile, CHP ile ANAVATAN ile, bu partinin aralarında var olan farkı söylermisiniz bana. Ben olduğunu düşünmüyorum. 1984 yılından bu yana halen bir bölgede iç savaç bulunmakta. Bunu ortadan kaldırabilecek bir sivil irade yok. Bu partilerin hepsi de bu dönemde İktidarda bulunmadılar mı???
AKP yi bir süredir ayakta tutan AB olmuştur, doğruda yapmıştır AB onu ayakta tutmak ile, en azından kağıt üzerinde bile kalsada güzel yasalar çıkarılmıştır. AKP nin en büyük sorunu köylü zihniyetli bir Müsilman parti hüvüyetini aşamamasıdır.Takiyecilik yokmudur, elbet vardır, mezhepçilik yokmudur elbet vardır, kadrolaşmak yokmudur, elbet vardır. AKP biraz evrensel normlara yakın olabilseydi AB konusunda Kemal Derviş ile birlikte çalışır, şu Türkiyenin içine düştüğü muğlak ortamın önüne geçebilirdi. Sorunun özü İSLAM İLE DEMOKRASİ bağdaşırmı, bağdaşmazmı???
Türkiye salt İstanbul ve kıyı(sahil)kentlerinden oluşmamakta, kıyıdan iç taraflara geçer geçmez İslamcı yaptırımların baskısı anında hissedilmekte.
AKP AB den uzakllaştığı sürece, bu konuda cesur olamadığı sürece kendi ölümünü hazırlamaktan başka bir şey yapmaz. Biz eskidende Demokrasi mücadelesi vermekteydik, AKP den sonrada vermeye devam edeceğiz gibi gözükmekte durum...
|