Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 09.09.2006, 16:24
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard Türkiyenin tarihi ve

hafizasi ile ilgili problemleri oldugu konusunda ben de benzer düsünüyorum..türkiyenin kurulmasi ve modernlesme tarihi cok problemli bir sürectir..bir tabudur ve bu gün yasanan cok problemin temelinde yatan da budur..

AKP ve islami kesim hakkinda ise farkli düsünüyorum. Islami kesimin devletle catisa catisa, darbe yiye yiye kendiyle hesaplasma ve yenilenme sürecini kismen basardigina inaniyorum..Erbakan/Asiltürk/Kazan cizgisi ile Tayyip erdoganin kadrosu arasindaki farki görmememek imkansiz..Dünya ile bütünlesmeye calisan, kendi sinirlarini zorlayan bir kadro bu yeni kadro...evet (V)akit gazetesinin temsil ettigi ilkel bir cizgi varsa da, ayni zamanda "zaman" ve "yenisafak" gibi bir cok farkli sesi ve intellektüeli bünyesinde barindiran takdire deger olusumlar da var..... AKP tabaninin cogunlugunu muhafazakar ve dargörüslü siradan müslümanlarin olusturdugu dogrudur..ama bu sürecin karsilikli bir degisim dönüsüme yol acacagi da muhakkaktir.. AKP nin yaptigi yanlislari ise normal karsiliyorum, bir yandan Ordu adamlarin ayagini kaydirmak icin elinden geleni yapiyor, diger taraftan bütün muhalafet halki etkileyecek ve sonuc verecek en iyi silahin milliyetcilik damarindan girmek oldugunu bildiklerinden sagcisi solcusu hep birden milliyetciligin disina cikamayan bir muhalefet yapiyorlar..ve diger taraftan tayyip liberal avrupa birligi yolunda politikasinin tabanda da oy kaybetmeye yol acacagi endisesiyle onlara ara sira mesaj verme geregi duruyor..yani adamlarin isi zor..sirat köprüsünde kilic üstünde yürümek gibi..

benim hep anlatmaya calistigim ve simdi de demek istedigim sudur: eger türkiyede islami yasam tarzindan dogan hos olmayan durumlar varsa bunu gidermenin en iyi yolu bunlari politika yoluyla ehlilestirmek, liberallestirmektir..takke yapiyor deyip üstüne üstüne gidilirse türkiye klasigi olan cikmaz sokaga girildi demektir.. baska örnekler de verilebilir buna: herhalde 80 öncesi "TiP" kapitilmayip mecliste kalmasina izin verilseydi ne o günler o kadar kanli olurdu ve daha da önemlisi belki bu gün bizim de -yanlis yapa yapa kendini yenilemis, caga ayak uyduran- adam gibi sol muhalefetimiz olurdu..baykali sol saymak gafletine düsmezdik..