hirsizligi, yetim hakkini gaspetmeyi
cözüm ve vizyon olarak mi gösteriyorsun? bir daha yuh sana! elestiride her kelime cözüme dogru giden bir adimdir. elestiriden cözüm cikarma kabiliyetine sahip degilsen bu kendi yetersizligindendir, benim elestiri sevdalisi oldugumdan degil. vatandas, avamindan yöneticisine, is adamina kadar, dürüst degilse, vergisini ödemiyorsa, hakka riayet etmiyorsa devlet ne yapsin? bizim basimizda olan belalar almanyanin veya fransanin basinda olsa kan gövdeyi götürür.
demek ki bizim boklu insaatci enis"e allah firsat verse, o da aynisini yapacak! sabah, ögle:"allah", aksama da: "yallah" diyeceksen okadar elestirdigin, dini siyasete alet eden, insanlari din ile uyutarak terör estiren sahtekarlardan ne farkin var? senin demokratligina da, din anlayisina da, sana da... igrenc herif!
kapasiten yettigi kadar kisa tutuyorum ve gözüne soka soka cözüm diyorum: samimiyet, dürüstlük, hakka riayet!
terkrarliyorum: samimiyet, dürüstlük, hakka riayet!
neymis cözüm? evet samimiyet, dürüstlük, hakka riayet! bu vasiflar sana yabanci oldugu icin sözlüge bakmani tavsiye ediyorum.
|