Birakalim kürtleri..bana türkiyede
devletle arasi cok iyi, devletten memnun onu cok seven kac kisi veya grup var onu söyle..müslümanlar desen türban problemi, yok laik- seriatcilar muhabbeti derken müslümanlarin büyük bir bölümünün devletle problemi var zaten..aleviler desen, devlet onlari muhatap bile almiyor sünniymis gibi degerlendiriyor..aleviler de tamamen sauer auf staat anlayacagin..ne kaldi geriye? milliyetci mhp liler..onlarin devlet aski icin yanip tutusmasi gerekirken, onlar bile devlete kirgin cünkü devletin kendilerini 80 öncesi yasadisi cinayetlerde kullanip sonra da sahip cikmadigini ve hapse attirdigini söylenip yakinip duruyorlar....
devlet benim senin disinda, alevi sünnisi milliyetcisi ve kürdün disinda kutsal veya soyut bir sey degildir..biz türk toplumu olarak devleti bizlerin disinda, bagimsiz bir nesneymis gibi algiliyoruz..devletten hem köpek gibi korkariz, firsatini buldugumuz anda ise onu kaziklamaya, soymaya calisiriz..devlete kapagi atmak, ekonomik sikintilar icinde kivrilan yurdum insaninin en büyük rüyasidir..pisirik silik bir adam devlete kapagi atti mi,bekci bile olsa havasindan gecilmez artik, seni beni takmaz..yani türkler devleti en cok kutsayan seven ve ayni zamanda en cok devletin ebesine atlayan bir ulustur...
cagdas anlamda devlet hedef ve arzulari farkli grup ve insanlarin cikarlarinin asgari bir noktada konsens yaptiklari kurallar bütünüdür..söyle anlatayim simdi: devlet kalkip da: "ey sünniler aleviler, lazlar, kürtler, isciler, memurlar patronlar ben devletim, türk milletine hizmet ederim ve sizler devletimizin iyiligi icin su(benim tespit ettigim) kurallara uyacaksiniz diyemez..tam tersine bu bütün farkli kesimleri toplayip bunlarin hepsinin RIZASINI alan uzlasi alanlari yaratir, iste bu uzlasi alaninin adi devlettir..devletin cagdas tanimi budur..biz de ise öyle degil..bizde devleti asker, vali kaymakamlardan olusan bir azinlik kendini devlet olarak tanimlar, devletin cikarlarinin ne oldugunu bize anlatirlar, kemalizmin ne oldugunu falan bize anlatirlar, ama bu devletin cikarlarinin ne oldugunun belirlenmsinde benim senin görüslerini iplemezler.. hoslarina gitmeyen sivil kesimleri devletten ve kamu sahasindan uzaklastirip kendi ayricaliklarini yasarlar..
konkret olarak?
mesela cagdas bir devlette alevi der ki, yahu devlet ayip olmuyormu? benim sünnilerden cok farkli bir anlayisim var, ben namaz kilmam, ben de cem vardir, ramazan orucu tutmam 12 imam orucu tutarim..sen buna ragmen beni seyine bile takmiyorsun benim cocuklarima sünniligi ögretiyorsun.. kürt de derki, yahu devlet türk kimdir, kürt kimdir bir karar ver..kürt türkse kürtü de kapsayan bir türklük anlayisi gelistir..yok kürt ayri bir millet se o zaman kürte azinlik haklari tani, dil-kültür falan.. türkü tarif ederken ortaasyalardan tarkanlardan, alp er tunga lardan bahsediyorsun, ama kürt uymuyor bunlara..mhp tekir yaylasinda kimiz icerek türkü kurtla dans ettiriyor ..mhp böyle yapararsa bu sefer bu milliyetcilik anlayisina uymayan kürtlerin de milliyetciligi ortaya cikiyor.. ya ikisini de yasakla ya ikisini de serbest birak..
yani eniscigim sen begenmiyorsan git politika yap meclise gir diyorsun ama, yaptirmiyorlar. o kadar kolay degil politikayi yaptirmiyorlar..korkutmuslar bizi, yok seriat geliyor, yok ülke bölünüyor, yok ab misyonerleri geliyor diye diye bizi korkutmuslar..kim demis, devletin sahibi olan azinlik..neden demis? kendi ayricaliklarini yitirmemek icin? nedir bu ayricaliklar? git bak türkiyeye, ordu her seyin en güzeline en kebabina sahip..bir yüzbasinin maasi bir hakimden doktordan cok..bir uzman cavusun ki ögretmenden cok..ne olur böyle olursa? memlekette ne hukuk gelisir ne egitim..sadece "kodumu oturtan generaller" isteriz.. ne tayyib gibi ilimli müslümana politika yaptirirlar ne de solcuya suna buna..seriat geleceginine dördüncü bir darbe gelsin canim deyiveririz
|