aha! du hast ja schon eine lösung parat.
aha! du hast ja schon eine lösung parat..80 küsür yildir sen türksün, ortaasyadan gelir, soyun sopun uludur dedigin bu kirolari adam edemeyince ve türk olduklarina inandiramayinca olduklarina inandiramayinca, umudu kestin ve sutlayacaksin yani..
diyarbakirda, mardinde, tuncelide vs. yasayan insanlari yurtlarindan süreceksin ..ve bu insanlar da kuzu kuzu gidecek..bununla yetinmeyeceksin, ankara, izmir bursa bütün bati sehirlerinde sokak sokak kapi kapi gezerek kürt ve kürt asilli arastirmasi yapip tespit ettigini sutlayacaksin ..yani 10-20 milyon arasi vatandas eder bu herhalde..karsiliginda ne alcaksin? 500 bin türkmeni mi? yani isi böyle karpuzlan kavun takas eder gibi rahat mi saniyorsun?.. yari kürt yari türk bir bastard olarak cukurovoda dogmus, istanbul ve izmir de okumus, almanyada ise su an yüksek tahsil icin bulunan bendenizin de okul bitince rotayi hangi tarafa alsam aceba? kerkük mü istanbul mu?
wallah o kadar umudu kesme derim ben..hem kuzeyirakta petrol var simdik takas yaparsak petrola ulasma imkanimiz ebediyen ortadan kalkar,biraz bekleyelim derim..
Aber trotzdem schätze ich deine bemühungen. Du begnügst dich nicht nur mit den leeren Parolen wie "mehmetcik ölmez vatan bölünmez", "vatan sana canim feda", sondern versuchst, eine lebensfähige zukünftige lösüng zu finden..
benim konkret hazir bir recetem yok vallah..cünkü kürtlerin ne istedigini tam bilmiyorum ben de.. problem sadece MGK ve pasalarimizin tekelinde olmayip, bilim, ,sosyoloji, terör uzmanlari, ethnoloji-kültür arastirmacilari konuya egilse, arastirma ,umfrage carti curtu yapsa, bu problemlerin asli astari nedir, az cok bilirdik ve sende durmadan sinirlenerek " üleng benim sahip olup da senin olmadigin hangi hak var?" sorusunu sormaktan kurtulurdun.. böyle arastirmalar sorusturmalar olsa ögrenirdik belki problemin temeli etnik mi, ekonomik mi, cehalet mi, yoksa genetik mi diye.. kac kürt pkk ya destek veriyor, kaci türk milliyetcisi kaci türkiyede yasamaktan memnun, kaci sadece reform istiyor, kaci illah ayri bir devlet istiyor, kaci uniter devletten memnun, kaci federasyon istiyor falan tüm ayrintilari bilir ona göre kafamizi cözüm önerileri icin yorardik..
Somut bir cözüm önerim yok, ama neyin cözüm olmadigi, cözümsüzlük oldugunu söyleyebilirim: mesela su asagidaki haberdeki zihniyet care ve cözüm degil problemin ta kendisidir.(müsaadenle yine devleti elestirecez):
Baydemir"le Kürtçe halaya jandarmadan inceleme
ANKA AJANSI
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin maddi durumu iyi olmayan çocuklar için düzenlediği “Çocuk Yaz Kampı"na katılarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Kürtçe müzik eşliğinde halay çeken Elazığ’ın Gezin Beldesi Karakol Komutanı Azim Başol hakkında inceleme başlatıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Elazığ’a bağlı Gezin’de Hazar Gölü kenarında, dezavantajlı çocuklar için kurduğu Çocuk Yaz Kampı’nın kapanış etkinlikleri, Gezin Jandarma Karakol Komutanı hakkında inceleme başlatılmasına neden oldu. Etkinliklerde, Osman Baydemir ile Kürtçe türküler eşliğinde halay çeken Başol ile ilgili haberlerin basında yer almasından bir gün sonra inceleme başlatıldı.
Jandarma İl Komutanlığı Foto-Film Şubesi’nden bir yetkilinin filme kaydettiği etkinliklerle ilgili olarak, Elazığ Jandarma İl Komutanlığı’ndan gelen bir yüzbaşının Başol’un ifadesine başvurduğu öğrenildi.
<a href="redirect.jsp?url=http://www.milliyet.com.tr/2006/08/31/son/sonsiy11.asp
" target="_blank">http://www.milliyet.com.tr/2006/08/31/son/sonsiy11.asp
</a>
|