Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 30.08.2006, 00:01
Benutzerbild von 1insanol
1insanol 1insanol ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard ISLAM $ERIATI

Islam yegane ideal hayat nizamidir.Islam`i kulakdan duyma sözlerle yorumlayanlar, ninenlerinin masallarinla kiyaslayanlar, ilimden irfandan, islam hukukundan bicare insanlar cehaletlerini ortaya seriyorlarda efendim islam kol kesiyor diyorlar:-)) Islam Seriatinin "$" sinden bicare bu zevatlar, Islam seriatinin cezalarinin agir olmasinin hikmetlerinin caydiricilik icerdigini anlayacakak kapasitede olmadiklarinimi desek yoksa bunlar hirsizmi sömürgecimi desek ...YA söyle Islam`in hayata hakim oldugu Osmanlinin 4 asirlik dönemini bir inceleyin kactane kol kesilmis? kactane insan hirsizlikdan dolayi öldürülmüs? gelin birde günümüzle kiyaslayin!!!!!!!Günümüzde en modern toplumlarda bile hirsizlikdan dolayi gaspden dolayi yilda binlerce insan öldürülür magdur oluyor. ülkemizde bile ,100 liradan sebep insanlar öldürülüyor...Tabiiki Insanlari sömüren sapiklar, sömürgeci devletler Islam $eriatinin bu kanununu istemeyeceklerdir..Cünkü bu kanun ayni zamanda devlet reizini bile cezalandiracaktir.

Yok efendim Islam Seriati bas kesiyormus, (Idam cezasi) Evet haksiz yere bir insani öldürenin sucu kesinlesirse Devlet tarafindan ölüm cezasina carptirilir.Bu agir cezada caydiricilik icerdigini, Insani yaratan Rabbimiz cok iyi bildigi icin söyle buyurur" KISASDA HAYAT VARDIR"(1)Yani öldürme cezasinda hayat vardir.Bu nasil oluyor? Insani öldürmeye kast eden kendininde öldürülecegini düsünerek vaz gecince bu ceza hayat veriyor..Hemde iki hayat..Toplumsal düsünürsek binlerce hayat... Kuran ilahimi degilmi diye arastirma yapan bir fransiz (2)bilgin bu ayet sayesinde bu insan sözü olamaz diyerek müslümanlikla $ereflenirken, bizdeki yari aydinlar genelde bu ayetlere salya akittiklarini sanarlar.

Ya modern denilen demollarda durum nasil?Birakin caydiriciligi, bir nevi insan öldürmeye te$vik var sanki..Öldür bes on yil yat magdurun vergisiyle devlet seni beslesin...Hele birde delilige verip bir rapor uydurursan gel keyfim gel disarda görmedigin muameleyi görürsün...bir kac yil tedavi edilir hadi yolun acik olsun..Bu kanunlar halkin vicdanini rahatlatmadigi icin kan davalari alip basini gitmektedir.Caydiricilik icermedikleri icin binlerce masum insanin ölümüne sebep olmaktadirlar...Bu kanunlari kimler savunabilir, Insan kani icmeyi vazife bilen vampir vicdanli birey veya idareciler.

Cürümüs sistemlerini savunmak icin birde Islam`in aile hukukuna saldirirlar..Yok efendim Islam cok evliligi emr ediyormus...Halbuki Islamin böyle bir emri yoktur. Islam bu müesseseyi kapamamis, emirda etmemistir.Bazi istisnai $artlar olusursa bireylerin mesuliyetlerine birakmistir.Hastalik, Savaslardan dolayi, Erkeklerin azalma durumlarinda, Neslin korunmasi icin,Adaleti saglama sartiyla bir istisna olarak kapiyi acik birakmistir.
Bu kapiya saldiranlarin hal ve hareketlerine kanun ve sistemlerine baktigimiz zaman, Kadini alinir satilir meta ettiklerini, kadini pazarlayip vergi aldiklarini,bir aksamda 10 tane kadin degismekte bir beis görmediklerini,hanimlarini, beylerini aldatmayi marifet gördüklerine $ahit olmaktayiz.

Yine bu sömürgeciler kadini her yönden sömürenler, derlerki :Islam miras hukukunda, kadina bir erkege iki pay verilir bu haksizliktir.Hukuk sistemi iki iki dört eder degildir.Bazi durumlarda iki ki bes ettigini düsünemezler. detaylarini inceleyecek güc ve akli selim olmayan bu önyargili zevatlar, Islam aile hukukunu inceleseler kadinin hakkinin erkekten fazla oldugunu görürlerde, masallara inanmak onlar icin daha elzemdir.

Efendim dogrudur.Islam hukukunda mirasda erkek kardese iki, kiz kardese bir verilir.Fakat, Kizin aldigi pay kendi özel malidir.Babasina ,Annesine, kocasina, Cocuklarina bakma gibi bir mükelelefiyeti yoktur.Ya erkek kardes öylemi? Babaya, Anneye, cocuklara karisina bakmakla mükelleftir.
Kiz ayni zamanda evlenirse Kocadanda miras alma hakkina sahiptir.

Islam bir bütündür, tüm detaylari bütünün icinde ele alinir..Bu yegane bir Hayat sistemidir.Ne eskir, ne pörsür.Alternatifi olmayan "CIHAN $UMUL", ZAMAN SUMUL yegane hayat nizamidir....Yaratanin Kanunlarinda denge vardir, ahenk vardir.

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Yedi gök, yer ve bunların içindekiler O"nu tesbih eder; O"nu övgü ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur, ancak siz onların tesbihlerini kavramıyorsunuz. Şüphesiz O, halim olandır, bağışlayandır. (İsra Suresi, 44)

Şüphesiz Allah, gökleri ve yeri zeval bulurlar diye (her an kudreti altında) tutuyor. Andolsun, eğer zeval bulacak olurlarsa, Kendisi"nden sonra artık kimse onları tutamaz. Doğrusu O, Halimdir, bağışlayandır. (Fatır Suresi, 41)

Herkesin
görebilecegi gibi, icinde yasamakta oldugumuz alem, bir nizama tabi bulunmaktadir.
Kainatin her uzvunda kanun ve nizam mevcuttur.Fevkalede tarzda yürürlükte olan muhtesem bir plan icinde hersey kendine has bir kanunla hareket etmektedir..Yaratanimizin kendilerine bahs ettigi $eriata boyun egen varliklarda ;ahenk, itaat hüküm sürmektedir.

Burdan bile yola cikarsak, varlik alemi boyun egiyor diyebiliriz..Boyun egenler, itaat edenler. ISLAM sifatini tasirlar.
Zira;ISLAM bir cok anlam ifade ettigi gibi, Yaratana boyun egmeyi itaat etmeyi ifade eder......

Insanlarda diger varliklar gibil ISLAM olabilseler, Kainatimizda ahenk, Denge, Adalet, Sevgi ve Sefkat hüküm sürecegi kacinilmaz olacaktir...

FIDANIM

Daha dün fidandin ,diktim seni topraga
Topraktan aldigini verdin yapraga,
yapraklarin sararip yere düsünce;
Demedin geldi yokluk zamanim,
Sendeki basirete hayran kaldim fidanim

Esen rüzgarlardan can aldin cicegine,
firtinalar, seller gelistirdi bendini,
Sana kanun koyana isyan etmemek icin;
tüm canlillara sundun degerlerini
nankölügü hic tatmadin fidanim

Kizil isinlardan enerji aldin