Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 25.08.2006, 16:50
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bir erkek ne anlar kadin deger...

degerlendirmesinden?
Beni kara carsafa bürüp, benim gelecegim hakkinda karar verdiren bir din adil bir din olamaz. Benim özgürlük telif hakimi erkege veren ve kara carsaflarla kendimi erkekden saklamami emreden din adil olamaz. Ne konusuyorsun arkadasim bir erkek olarak kadinlar icin en dogrusu ne ona sen mi karar vereceksin?
Senin peygamberinin 13 karisi varmis. Eger hatce gec ölmese 173 tanede alirdi. Elinden gecirdigi esir ve cariye kadinlari hic saymiyorum. 57 yasinda senin deyiminde 18 yasinda bakir bir kadinla evlenmistir. Ve ümmetinede 4 kadin almayi hak saymistir. (sonsuz esir ve cariyede götürebilirler. Soruyorum Islam dini insan ayirt etmiyorsa kuran da gecen esir ve cariyeler nedir? Kimdir? Neden bunlardan bolca alinip istendigi gibi kullanilabilir? Bunlar Allhdan degilmi yoksa? Kim bu esir ve cariyeler? Eger bunlar sadece o zamana özgü olaylarsa ve yine "o zamamnin sosyo kültürel yapi kilifina bürüneceksiniz soruyorum: Kuranin evrenselligi nerdedir?)
Sen kadin oldunmu? Anneni, kiz kardesini, esini, kizini anlamaya calistinmi? Sen üzerine kuma gelince bir kadinin kendini neler hissettigini bildinmi? Ben bugün islam haricinde dönen oyunlar iyidir demiyorum. Ama kara carsaf ve monogami bozuk düzenlerin cözümü asla olamaz, aksine bozuk düzenlere yol acan en büyük fesatliktir. Kadini alcaltir. Yeni nesilleri aptal yapar (arap yarim adasinda oldugu gibi).
Yazilacak cok sey var ama en acisi siz erkeklerin kadinlar icin ne iyi ne kötüdür buna karar vermeniz. Benim acimdan bu bile bir küstahliktir!
Saygilar
Nalan