hmmm????
Simdi gelelim sirius yildizi sarlatanligina (!)
Ben (Peren) oldukca normal ölümlü bir kulum. Benim arti bir özelligim yoktur, peyagamberlikle uzaktan yakindan alakam yoktur fakat sirius yildizi gerceklerini okuyup arastiran bir insan oldugum icin bilirim. Sirius yildizini ilk kesfeden canlilar mayalardir. Mayalar hem öyle iki kisa cümle ile, banel basit sekil cizmemis, takvimlerini, zamanlarini bu yildiza göre belirlemisler ve bir cok bilgi edinmislerdir bu yildiz hakkinda (yine google da sirius yildizi mayalar yazip bilgi edinebilirsiniz). Mayalar Muhammetten cok önce yasamis bir uygarliktir. Evet, yukarida kuran mucizesinden, muhammet bunu nasil bilebilirdilerden bahsediliyor. Harvattan, bilmem hangi üniversiten dem vuruluyor. Tarihi arastirin, mayalari, etileri, eski uygarliklari ve onlarin mucizilerini! Arastirin. Kanmayin böyle "kuran mucizesi" sacmaliklarina. Arastirin, isin gercegini ancak böyle bulursunuz. Bu sekilde inanma benim acimdan cinci hoca inanmalari gibidir. Karinin cocugu olsun diye cinci hocaya üfletme me de kulak dolgunlugu inanac bu da. Fark nedir?
sen bu bilgileri mayalarin yanina gidip onlarin yaptiklarini cizdiklerini okuyan akilli insanlarin yillarca calismasinin sonucu ögrendin. yoksa kendin mayalarin birtanesi ile dahi görüsmüs degilsin.
Hz. Muhammed bu mubarek insanin böyle imkanlari yoktu. o zaman mayalarin neler yaptiklarini arastiripda kütüphanelere kitaplarini gönderen bilim adamlari da yoktu. Eger Hz.Muhammed mayalardan yildiz bilimi hakkinda ve anlattigin sekilde kaliteli detayli bilgiler edindi ise sen yine pes etmen lazim. boyun eg ey zavalli. 600lü yillarda taa mayalardan bilgi toplamak her yigidin kari degildir.
ben buradan herhangi bir mucize göremiyorum Ayette Allah Si"ra denilen yildizin Rabbi oldugu söyleniliyor. Si"ra yildizi araplar tarafindan bilinen bir yildizdir sanirim. yoksa kuran bilinmeyen bir yildizi niye zikretsin ki? millet sorup dururdu buda neyi nesidir diye!
Lafzen yani orjinal metninde arapcada "O Akyildizin (si"ra) Rabbidir," Büyük köpek (Canis Major)takim yildizina ait olan ve parlaklik derece ve siralamasinda (kadr/kadir- magnitude) ilk sirada yer alan bi yildiz. Ay gökteki en parlak yildiz oldugundan Islam öncesi Arabistan"inda yaygin olarak tapinma konusu yapilirdi. Rabbu"s-si"ra ifadesi, deyimsel olarak, evrenin Yaraticisini ve Destekcisini mecaz yoluyla anlatmaktadir.
M. Esed
|