Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 17.08.2006, 16:36
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard Magnumun hatasini sende yapiyorsun

Baska mealler bulup "benim meallerim dogru, seninki yanlis" hatasini yapiyorsun. Verdigim kaynaklar dogrudur, bunlari ben kendim tercüme etmedim.
Bunun haricinde icerik olarak benim yazdiklarimi hic bir sekilde cürütemedin. Degisen kibleyide...
Yazilarini daha kisa tutmaya calisirsan okunurlarda...

Kisisel hakaretlerin le elde etmeye calistigin nedir, bunu kisa bir makalede aciklarsan sevinirim.

Farkli meal olayindaki hatayi su sekilde cözebiliriz, belki o zaman su cok severek kullandiginiz SAHTEKAR kelimesinin sana ve senin gibilere daha cok yakistigini görürsün.
Önerim assagidaki iki ayetide senin mealcilerin acikladigi sekilde belirtebilirmisin (lütfen mümkün oldugunca kisa tutmaya calis):

Ahzab Suresi: "Ey Peygamber! Mehirlerini verdigin hanimlarini, Allah"in sana ganimet olarak verdigi cariyelerini, amcanin, halanin, dayinin, teyzenin seninle beraber göc eden kizlarini sana helal kildik. Bir de peygamber kendisiyle evlenmek istedigi taktirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadini, diger müminlere degil, sirf sana mahsus olmak üzere helal kildik." (Ahzab 50) Muhammed, bu ayetle hem kendisine sinirsiz kadinla evlenme hakki vermis, hem de yine diger Müslümanlara zorunlu kilinan "baslik verme" usulünden kendisini muaf tutmustur.

Kadin sirası
Muhammed, cok karisi oldugu icin; karilari arasinda kiskanclik olmamasi için onlarla cinsel iliskilerini siraya koymustu. Fakat bu durumdan da pek memnun degildi. Cünkü karilari icinde yasli olanlar oldugu gibi, bazi esleriyle de, daha fazla birlikte olmak istiyordu. Muhammed"in her istegi oldugunda geldigi gibi, bu durumda da bir vahiy geldi ve Muhammed"in cinsel iliskilerini düzene koydu: "Ey Muhammed! Karilarindan diledigini geri birakabilir, diledigini öne alabilirsin..." (Ahzab 51) Muhammed"in ayet yazmadaki keyfiliginde, Kuran"a aile ici iliskileri tasiyacak kadar ileri gitmesi; karisi Ayse"nin de dikkatini ceker ve Islam"in en önemli hadis kaynaklarindan ögrendigimize göre, su sözü söyler: "Görüyorum ki senin efendi Tanrin, senin hevani (arzu, cinsel istek) yerine getirmek için kosuyor." (Buhari/Müslim/Ibn Mace/Ibn Hanbel).

Sanirim senin Elamlinin meali baskadir. Buraya yazip bizleri aydinlatirsan memnun olurum.

Saygilar

Peren