Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 15.08.2006, 19:37
unknown

Standard biraz relaks ol

12/08/2006 - 16:37 tarihli makalenden alinti:
[... 1-) Zuhruf Suresi ayet 44: ""....Ey Muhammed! ...muhakkak ki Kuran hem senin için, h e m K A V M I N için bir sereftir""
2-) Ali Imran suresi ayet 33"te ise Araplarin Ibrahim oglu ismail souyundan geldiginin altini çizerken; Ibrahim ailesini ve soyunu üstün olarak ifade eder...]

tezini bu iki meallerin üzerine kurdugun ve kaynagini ne bu, ne de diger makalelerinde belirtmedigin icin bunlara kaynak göstermeni rica etmistim. yoksa 13/08/2006 - 16:28 tarihli makalendeki kaynaklari elbette not ettim. buyrun dr. peren hanim, 1) ve 2) no"lu delillerinize lütfen kaynak gösteriniz! cok rica ediyorum!

ayrica dikkatimi cekense, son makalende kaynaklariyle beraber gösterdigin referanslarinin tezini desteklemiyor olmasiydi. ilk makalende ayetlerle araplarin islamiyete göre üstün olduklarini kanitliyacaktin; olmadi, olmayacak! yinede asla yilma peren, kanitla! kanitlanacak birsey varsa sana yardimci da olurum. fakat elinde ise yarayacak zaten bir sey yoktu, olani da duvara calininca kendinle övünmekten, kedi gibi kendi kuyrugunu yalamaktan baska caren kalmadi.

meal"in ne oldugunu sana son yazimda anlattim. lütfen ilgili bölümü tekrar oku. arapcayi, sosyo-kültürel yapiyi, tarihin akisini meali yazan kisi derinlemesine bilmesi gerekiyor. benim icin kaynak meal, aklim ve vicdanimdir. seninle hemfikir olmak mümkün degil. gösterdiklerin ispat"dan baska herseye benziyor. bir bilimkadini"na yakismayacak yöntemler bunlar.

sahte mealler üzerinden, kuran, hadis derken solugu deveyle hurmada aldik. halen anlayamadim, bunlari cidden kanit olarak mi gösteriyorsun, yoksa benimle dalga mi geciyorsun? sen islamiyetin araplara gönderilen din oldugunu kanitlayamadin. dara gelince de topu bana attin, öyle olsun. ben sana islamiyetin sadece araplara degil, ayirmadan bütün insanliga gönderildigini ispatlamaya hazirim. fakat doktorani bu mantikla ele almamani ümit ediyorum. tezini ispatlayamayinca profesörlerine "hadi tamam, siz tersini ispatlayin bakalim" mi diyeceksin? bana göre basitlesmeden, islamiyet üzerinde felsefe dahi yapabiliriz. yoksa islamiyetin bütün insanliga gönderildigine dair en büyük kanitin müslümanlarin sayisi ve cesiti oldugunuda gösterebilirdim.

suanda kanitlarimi sunmaya müsait degilim. dilersen sunacagim, bundan hic süphen olmasin.

simdilik hoscakal.