Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 15.08.2006, 09:34
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard Dikkat et!

Sana cevap olarak yazdigim son yazida Elmalinin mealinede yer verdim. Makalelerimi okumadan bana cevap yaziyor ve hatta Sahtekar diyorsun.
Keske böyle bir seyi kanitlayabilsen degilmi arkadasim. Cok fazla güclü ve fazla dogruyum bunun icin. Cahil arkadaslarinin ve senin din silahini elinizden düsürmemeniz icin benim karalanmam gerekiyor, anliyorum. Bu ezelden beri böyledir sizin dininizde, alistik; yinede yilmayacagim.

Yaptigin apacik bir terbiyesizlik!
Bu konuyu uzatmayacagim. Tek söyledigim, tartistigimiz konu "Islam dininin arap kökenli olmasi, Islamiyetin araplardan (etin tirnakdan ayrilmayacagi gibi) ayri düsünülmeyecegi dir. Aksini düsünüyorsan kanitlarini bekliyorum.
Muhammet Araptir
Kuran Arapcadir
Olaylar Arap yarim adasinda vukuu bulmus
Meyve olarak gecen Hurmadir
Hayvan olarak bilinen Devedir
Hac adi altinda arabistan reklami yapip arap cebini doldurabilmek icin gidilmesi gereken yer arap yarimadasindadir.
Islam alimleri bir araya gelip "Kurani anlamak" yolunda bir yasa belirlemislerdir. Bu yasalardan biri söyle diyor: Kurani anlayabilmek icin Muhammetin o zamanlar icinde bulundu sosyo kültürel durumuda analiz etmek gerekir. Muhammetin icinde bulundugu sosyo kültürel ortam Arap ortamidir. Sen bir müslüman olarak eger "EHLI KITABIN" olan Kurani anlamak icin (ki anlamalisin, yoksa cahil inanirsin) arapca bilmelisin, araplarin sosyo kültürel yasam tarzlarini anlamalisin, vs. Sanirim bunun icin kanit gerekmiyor, bilinen ve burada defalarca yazilmis gerceklerdir bunlar.

Magnum arkadasim amacin nedir? Sadece benim yazdigimla hem fikir olmamak icin verilen bir ugras! Senin düsüncen nedir? Sen "Islamiyetin arapla bir alakasi yoktur düsüncesinimi savunuyorsun"? Eger böyle aydiinlatici yorumlarini bekliyorum.

Saygilar

Peren