Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 14.08.2006, 13:48
unknown

Standard bu da ortasekerli

selamlar,

üzgünüm ama senin yaptigin budur, sahtekarlik. bunun baska bir aciklamasi yoktur peren dost. fatura senin, lütfen kendi kabahatinin bedelini bana ödetmeye ugrasma.

konuyu henüz ihata edemedigin ortada. referans olarak ayet mealleri gösterdin, dogru, fakat yine kaynak bildirmedin. meal ayetlerin yorumu degil, günümüzde anlasilacak dile manasiyla tercüme edilmesidir. yakin tarihimizde gösterdigin mealleri cikaracak hem türkce lisanina, hemde din bilgisine sahip alim tanimiyorum. sana isimsiz bir kahramandan degil, resmiyet sahibi, ilmini ispatlayan ve türkce mealde tek referans görülen elmali"li hamdi yazir"den bahsediyorum. dolaysiyla meale karsi meal degil, referans olarak hicbir degeri olmayan kaynaksiz kelimeler yiginina karsilik belge degeri tasiyan meal gösteriyorum. bu haliyle bile "referanslarini", gerek görmedigini ifade ederek, sagindan solundan kesip manipulasyona, muhattabini yönlendirmeye alet ediyorsun, yani sadece ayetlerin birbirleriyle baglantilarini degil, bir ayetin icindeki anlami bile tahrip edebiliyorsun. bu yöntemle mesela nisa suresi 43. ayeti ele alacak olsaydim hertürlü ibadete yaklasamayacak duruma düsebilirdim; zira oradan "namaza yaklasmayin" hükmünü cikarabilirdim. evet, orada defalarca "namaza yaklasmayin" diyor... ve "cünüb veya sarhos iseniz" diye devam ediyor. fakat bu ibareyi "gerek görmüyorum" diye kaldirsaydim yanlis hüküme, manipulasyona, yönlendirmeye yol acmis olurdum.

sen ali, veli"nin söylentilerini, hatta onlarin dediklerini söyleyenleri, ve yine onlarin dediklerini söyleyenlerin söyledigini hakikat kabul edip yerlerde sürünen tezine biraz olsun diklik, tutarlilik kazandirmak istiyorsun. sana binlerce, onbinlerce insanin ayni anda sahitlik ettigi ve bunu o anda belgeledigi, devrim yaratan bir anlayisin kusatilarak onun iskeletini teskil edecek kolonlara basildigi büyük hitabin, veda hutbesinin alakali alintisini sundum; ve anladigim kadariyla sende bunu kabul ettin. ama akabinde gelmesi gereken takdir hamlesini bir türlü atamiyor ve cok ilerledigini sandigin konuda aslinda sürekli daire cizdigini farketmiyorsun. aynen en sefil köleye bile hak taniyan ve onu kardes sayan bir anlayisin nasil arabi diger insanlardan üstün kilacagini anlayamadigin gibi. iyiki senin göz kapamanla birlikte insanlik karanliklara bogulmuyor.

ayrica "iste sizlerin savundugu din" diyorsun. ben tek kisiyim dostum, "siz" diye cogul kullanman yanlis.

söz konusu olmusken, özel ve is hayatida basarilar, sana ve ailene saglik ve esenlikler dilerim.