evlat diyince işin içine miras da girer
bu konuyu acıklamıstım ama silinmiş.hz peygamber evlatlıgı olan zeyd in eski esiyle evlenmek istememiştir hatta.bu Allah ın emridir.hz zed in eski esi zeynep asil bir aleden geldigini dusuneek peygamberle evlenme hayaller kuran birisiydi.hz zeyd hz zeyneble kendisi surekli uyarlımasına ragmen evlenmek istemiş ve araya cesitli kişler gimesi neticesinde bu evlilik gerceklesmiş ama yuumemiştir.zeyneb valdemi hz zeyd i kabullenememiştir.ve bosanmıslardır.daha sonra Allah ın emri neticesinde hz peygamber zeynep validemzle evlenmiştir.kurandaki ayetlerde hz zeyd in ismi bile gecmektedir.gelen ayetlerde kalbinden herhangi bi sey gecmesin bu Allahın emridir.ve insanlara evlatlıgın evlat demek olmadıgını kesin bi sekilde gostermek için secilmiş bir yoldur manasındadır.hz peygaber insanlar bana ne der diye kalbinden gecirmiş ve Allah bunu ayetlerle tum insanlıga duyurmustur bu Allah ın emridir diye.
zira bu onemli bir mevzudur.evlat edinenin yaygın oldugu bir toplumda ednilen evladın miras hakkı taleb edemeyecegi miras ın ancak kan bagıyla elde edilen bir hakla paylasılabilecegi de ortaya konmus oldu.ayrıca akrabalık denen sey in de Allah ın koydugu yasalar cercevesinde sekillenebilecegi de duyurulmus oldu.insanların bircokları bugun kuzen denilen aca cocukları gibi akrabalarla evlenlemeyeci bunların kardes sayıldıgı gibi bir sacmalıgı savunur hale gelmiştir.kurandada peygaberin kimlerle evlenebilecegi bildirilerek akrabaların yada akrabalıkların evlilik bagı olusturulurken hangi kimselerle ortaa konabileegi de kesin kurallara baglanmıs oldu.
netice de Allah ın emridir ve Allah ı hice sayan bir insana bir acıklama getirmeye calısmak yok ama soyle sundan dolayıydı gibi bir komplekse girmemek en dogrusudur.sen kimsin ki senin DEGER YARGILARINLA Allahın merilerini sorgulayıp savunaya gecipn sana cevap yetstirmeye calısayım.olayın aslı yukarıdaki gibidir.asagılık insanların bir saldırıya gececegini Allah cc bildigi için olsa gerek bu olayı hz zeyd in ismini de vahye alarak zaman ve mekan ustu kuranı kerime yerlestirmş ve kıyamete kadar ki tum insan nesline bildirmiştir.Allah ın ne yapacagını da sana sormasını istiyorsan bir PUT bul karsısına gec.soylen dur.aklına gelenleri yap put bana ilham verdi de!sen ancak boyle bir ilaha tapabilecek bir zhni kapasiteye sahipsin.ZATEN YAPTIGIN DA BUNDAN FARKSIZ!!!!
|