Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 10.08.2006, 09:26
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard nette de hakkında baya sey yazıyor

arastırırsan gorebilirsin.bitmesine az kala vefat etmiş.vasiyeti uzerine arkadası tarafından yakılmıs.bitirmeyi cok istiyormus.torunuysa bir baska sahsın onun tefsirini sonunu tamamlayarak kendi adıyla bastırdıgını soyluyor.uzamnlar yayınlayan kişiyle kişikiğinin uymadıgını yayınladıgı tefsirin akife ait olabilecegini soyluyor.

bu bilgilere ben de netten ulaştım.istiyorsan bir arastır.akif in konisyondan cekilme nedenleri uzerinde de durulabilir.yazamam dememiş.devlet gorevlisi olarak yazamam demiş.HASILI KELAM YAZMIS.BİTİRMEYİ COK İSTİYORMUS AMA.OMRU YETMEMİŞ.O DA YAKILMASINI VASİYET ETMİŞ.tamamlanmamıs bir eserin baskaları tarafından basılması ve tamamlanması mudahaleye acık olacagı anlamına da gelir.akif iyi hatta cok iyi bir dini egtim almıs bir sahıstır.arapcayı bircok araptan daha iyi konusup yazabilen birisidir.muhammed esed denen bir adam duydun mu.meal tefsir yazmıstır kendisi.yahudiyken musluman olmus ve arapcayı sonradan ogrenmiştir.tefsiri de bircok otorite tarafından onerilecek bir saglamlıga sahiptir.akif in ondan asagı kalır bir tarafı oldugunu sanmıyorum.akif siir yazmasının yanında kurtulus savası esnasında anadolu da sehri dolasıp cami cami gezerek vaaz vermiş ve hutbelere cıkmıs aynı zamanda cesitli hutbeleri de kaleme almıstır.sadece sair degildir.bircok alanla ilgilenmiştir.Bİ CEŞİT HAZERFEN dir akif.