Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 07.08.2006, 20:33
unknown

Standard o.T.

sende tuhaf bir insansin dostum. surada ciddi birkac laf ediyoruz. bilgilenmeden, düsünmeden gelisi güzel yazilar yapistiriyorsun. bütün sorunlari sagdan soldan kapma iki, üc sloganla cözmeye yelteniyorsun. sosyalizm"in veya demokrasinin kökleri islamiyet"in, hristiyanligin ve hatta museviligin cok daha öncesine dayaniyor. yanlis hatirlamiyorsam, sosyalizma ve ilkel komünizma takriben bundan 3000 yil öncesine. demokrasi"nin temeliyse eflatun"a, yani platon"a, yani bundan 2400 yil öncesi. din bunlardan etkilendi deseydin yine itiraz ederdim, ama en azindan tarihin akisina göre bunun ihtimali olabilirdi. sosyal demokrasi"nin, yani sosyalizma"yi yasal reformlarla hayata gecirme idealinin tek temsilcisi almanya dir. bu idealin de burada iflas ettigini acik bir sekilde görebiliyoruz. senin bunu veya en iyi sistemi görüp görmemen beni dogrusu hic ilgilendirmiyor.

demokrasi idealinin 2400 yil icinde gelistigini düsünüyorsan yaniliyorsun. eflatun"un öngördügü demokrasiyi bilseydin bugün karsimiza cikan demokrasinin menfaatler ugruna piclestirilen, kocaman ve her an patlamaya hazir bir balon oldugunu bilirdin.