Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 07.08.2006, 18:55
eniskaya

Standard KURAN NASIL OKNUR... YAAA SABIRRRR

1400 yildan beri Kuran olsun Incil olsun, insanligin hayatinda var.....

Var ama taaaaaaaaaaaa 2000 li yillarda bile ne cahil ve ilkel yaklasimlar, hatta bu Forumda bile asiri sekilde ceryan etmekte...

Efendim 24 saat duydugum laf ayniii... Kuran yaziyor yada Kuran oku LAGA LUGA LAGA LUGA.....

Efendim bana Kurani oku diyen kendisi okumasini biloyrmu....

KURAN ELINE MEAL ALMAKLA OKUNULMAZ.... HELE HELE ASLAAAA VE ASLAAA analsilmazzzzzzzzzzzzzzzz

Mümkünü yok düz okumakla Kuran anlasilmaz....

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nasil Kuran okunnmaliiii........

Yani bir sefer bunu ögrenelim, ondan sonra yorum yapilsin ondan sonra Kuran karalansin ve ÖZGÜRLÜK KISTLAYICI olarak DAYATILSIN...

AMA arkadas ilk önce KURANI ADAM GIBI okuyalim...

1.) Kuran"in Ayetleri öyle kara borsa birbirine düzerek bastan dibe kadar okunulamaz.... tüm Kitap halinde inmamistir Muhammedin önünde... yada al bu seninde denilmemis...

SOMIT KURAN KARA BORSA OKNULAMAZ

2.) Kuran"in Ayetleri her YASANILAN SOSYOLOJIK TRAJEDIYE CEVAPPPPPPPPPPPPPPPPP OLARAK INMISTIR.... o yüzden hemen hemen her Ayetin arkasinda GENIS BIR SOSYOLOJIK BIR OLAY YATIYORDUR..... Mesela ALAK SURESININ ILKE 5 Ayeti bir gelmistir... yani hepsi bir anda Muhammedin önüne konulmamistir....

Olaylar ceryan ediyor ve ona göre Ayetlerle cevap iniyordu.... KIMSE SALAKLIK ICINDE DÜSÜPTE BAKARA SURESININ TEK BIR ANDA INDIGINE SANMASIN.... ama ne yazikki sanan kiyamet kadar cok...

CÖZÜME GELELIM... CÖZÜM...

Kuranin her Ayetinin yada Ayet kitlerinin arkasinda yatan SOSYO KÜTÜREL OLAYI bilmiyorsa....

ISTE O KISI KURANI ANLAYAMAZ..... Bu Forumdaki gibi LAGA LUGA YAPAR DURUR..... ve DINI kötüler.... tekrar ediyorum LAGA LUGA... baska bir sey degil.....

O yüzden ARABI KAYNAKLARDAN KURANIN INIS SEBEPLERINI DERLEYEN ARSCIVLERI arastirip ondan sonra Kuran okumaya koyulacaksin.....

VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE cevap olarakta... o zamanki SARTLARA INEN CEVABI DEGIL.............................. O cevapta yatan EVRENSELLIGI ALACAKSIN.... VEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

KURANI KURANIN CECEVESINDE ZAMANA GÖRE YOUMLAYACAKSIN......

YOk öyle ucuz Islam düsmanligi aynisida kesin ve Mutlak Musevilik ve Hiristiyanlik icin gecerlidir...... tüm DINLERIN temeli birdir hepside Haktir ve evrenseldir...

Insanliktir sakat düpsünce ve cehalatten DIN düsmanligi yürüten....

Dedigim gibi...

INIS SIRASINA GÖRE... TEFSIR OKUMAYAN BIR KISI.... KURANI ANLAYAMAZ.... ve KURANIDA OKUMUS DEGILDIR........................

Allahi bile getirseniz yanima bu gercek degismez...............

O yüzden Bui Forumda bazi DIN düsmanlarini ilk önce sirasiyla...

1.) KITAP EHLNIN TEFSIRINI... inis sirasina göre... en azindan elde ne kalmissa...

2.) KURANI KERIMIN TEFSIRINI... inis sirasina okuyup..... cagdas beynide varsa... iste o zaman DIN adina LAGA LUGA yapsin....

SELAMLAR SEVGILER