ben hukukcuyum ve calisiyorum, ogrenci degilim artik... neden bu meslegi icra ettigimi sorar gibisin ... bu soruna karsilik ben soru sormak isterim..

neden hukuk ve hukugu kim yapti??? sistemin gelistirdigi meslekler hangilerdir sence?? hukukcular, polis, muhendislik dallari vs. bunlar zaten hep bugunun sistemin calismasi icin gerektigi mesleklerdir.. ben oyle goruyoroum.... ilk insan toplulugunda bir doktora ihtiyac vardi ama bugunumuzun polisine mesela yoktu... ilkel caglara kadar gidersek..

yani..demek istedigim yine yeni bir sistem daha farkli meslekler getirebilir, oyle degil mi?? hukuk hak ve adalet demek degildir ki.. saniyormusun ki bir hukukcu adalet sagliyor??? ya da hukuk adalettir???? bir yasa nasil cikiyordur??? meclis de ben varmiydim yasa cikarken?? bu mudur adalet???
bunlari neden sorduguma ve sorguladigima gelince... adaleti hukukcularda ariyor bundan emin ol.. bir hukukcu hic bir zaman dogruyu arastirmiyor , dogruyu aramiyor.. bir cinayet islemis adami savunurken senin soylediklerin dogru mu gercekten bunu hic bir zaman arastirmiyor ki... boyle bir zorunluluga da yok ki.. ne kadar buyuk bir celiski sistemin yarattigi bu hukuk bile....

gercekten de oyle..

yani simdi en basitinden ben bile sistemi sorgulamaya baslarsam oooooooooofff susmamam savasmam gerekiyor...

ayni bu sekilde de ben bu susmayan muslumanlari degerlendiriyorum... o kadar basit degil hersey...
yeni sistem gerek belki de dunyaya.. ve butun topluluklar .. evet evet.. muslumanlar da bir yenilenme icerisindeler... ???